Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.12.2017 14:01

Стипендії на честь Героїв Небесної Сотні виявлення поваги майданівцям

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Напередодні Дня Гідності та Свободи Кабміном було започатковано 75 стипендій на честь Героїв Небесної Сотні для студентів, курсантів й молодих науковців.

Напередодні Дня Гідності та Свободи Кабміном було започатковано 75 стипендій на честь Героїв Небесної Сотні для студентів, курсантів й молодих науковців. На мою думку впровадження стипендій – це демонстрація поваги до Героїв, а також підтвердження того, що ми пам’ятаємо про їх неоціненний вклад у розвиток демократичного суспільства. 
 
Говорячи про матеріальну складову можна зазначити, що студентам виплачуватимуться стипендії у розмірі, встановленому Кабміном. Зокрема, молоді люди, яка навчаються у вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації – отримуватимуть 1900 гривень. Студенти ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації, наукових установ – 2480 гривень, курсанти – у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня поточного року. 
 
Стипендії для молодих вчених призначатимуться щорічно до Дня Гідності та Свободи, терміном на один рік. Кожного місяця науковцям нараховуватиметься два прожиткових мінімуми, встановленого на початок бюджетного року. Відповідно до нового закону молоді науковці отримуватимуть стипендії імені Дмитра Максимова, Назарія Войтовича, Романа Гурика, Устима Голоднюка та Юрія Поправки. 
 
Стипендіати визначатимуться у певних фахових групах. Зокрема, стипендія імені майданівця Івана Тарасюка надаватиметься студентам, які навчаються на спеціальності «Військове управління (за видами збройних сил)». Стипендія імені Олександра Плеханова призначена для кращих студентів, що опановують спеціальність «Архітектура та містобудування». Майбутні економісти матимуть можливість отримати стипендію імені Дмитра Чернявського. Стипендія імені героя Небесної Сотні Сергія Нігояна призначатиметься студентам, які навчаються на спеціальності «Сценічне мистецтво». Всього академічні стипендії призначатимуться студентам і курсантам державних навчальних закладів за десятьма спеціальностями. 
 
Стипендії на честь Героїв Небесної Сотні надзвичайно важливі, адже Революція Гідності назавжди змінила життя кожного з нас. Чотири роки тому українці вийшли на масовий протест проти тодішньої влади та продемонстрували усьому світу, що ми нація, яка готова у складні історичні моменти гуртуватися та пліч-о-пліч стояти за власну свободу. Події на Майдані змусили кожного з нас задуматись над своїм майбутнім. Саме тоді українці зрозуміли, що лише спільними зусиллями нам вдасться досягнути змін у країні. 
 
Сьогодні ми продовжуємо нашу боротьбу за незалежність та цілісність нашої держави. Відбудовуємо країну, боремося проти корупції усередині та боронимо її від зовнішнього агресора. Безумовно, нині ми переживаємо складні часи, проте щодня наша країна змінюється і саме ці молоді люди зробили значний внесок, аби Україна стала на шлях європейського розвитку. 
 
Ми пам‘ятаємо усіх, хто вийшов на Майдан і з кожним роком значення їх подвигу буде все вагомішим для суспільства.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]