Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2016 12:06

Партнерство між владою та громадою – запорука успішного розвитку міста

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Розвиток електронного урядування та електронної демократії є важливою вимогою сьогодення.

Інтеграція українського державного управління до європейського адміністративного простору в умовах розвитку інформаційного суспільства сьогодні поставила нові вимоги до діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, їх спроможності ефективно діяти в умовах впровадження електронного урядування й розвитку електронної демократії.

Одним з лідерів серед міст України щодо впровадження електронного врядування є Вінниця.

Електронне врядування має декілька напрямків: електронна взаємодія органів влади, доступ до даних, електронні послуги, електронна участь громадян в управлінні тощо.

Над впровадженням всіх цих напрямків Вінницька міська рада працювала не один рік і ця праця вже дала свої позитивні результати. В місті діють сервіси, які дають можливість зробити спілкування між владою і городянами максимально прозорим і доступним.

Сьогодні вінничани можуть он-лайн поставити питання до влади, галузевих департаментів, крім того, забезпечено можливість зворотного зв’язку: люди отримують відповіді на поставлені питання, а також результати щодо своїх звернень. Також Вінниця зробила великий крок вперед в частині надання адміністративних послуг. Роботу міських «Прозорих офісів» високо оцінили як вітчизняні, так і міжнародні експерти.

Вінниця вже долучилася до таких проектів як електронні петиції, система публічних закупівель «ПроЗорро», «Відкритий бюджет», «Відкриті дані».

Крім того, у Вінниці діє місцева програма «Бюджет громадських ініціатив», яка передбачає реалізацію соціально важливих для громади проектів, ініціаторами яких є самі вінничани.

Досвід Вінниці щодо впровадження електронних сервісів та е-урядування переймають делегації з різних куточків України, а також закордонні гості. Так, нещодавно у Вінниці проходив міжнародний форум, метою якого є обмін досвідом між бізнесом, владою та громадськими організаціями щодо розвитку та можливостей електронної демократії.

Послідовна робота у напрямку розвитку електронного врядування у Вінниці буде здійснюватися і надалі. Міська влада продовжує вибудовувати партнерські відносини з громадою, адже це є запорукою успішного та стабільного розвитку міста, покращення життя населення та підвищення рівня суспільної довіри до влади.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]