Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.06.2015 10:40

Програма протидії корупції дозволить заощадити кошти в Укрпошті

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Укрпошта за останні роки через масштабну корупцію була змушена зупинитися у розвитку, що сприяло активній діяльності конкурентів. Тому на сьогоднішній день боротьба з корупцією в Укрпошті є пріоритетним напрямом моєї діяльності як керівника даного підприєм

Укрпошта за останні роки через масштабну корупцію була змушена зупинитися у розвитку, що сприяло активній діяльності конкурентів. Тому на сьогоднішній день боротьба з корупцією в Укрпошті є пріоритетним напрямом моєї діяльності як керівника даного підприємства. Ініціювавши Програму щодо запобігання і протидії корупції, я розпочав фазу активних дій з усунення перешкод на шляху до економічного відродження підприємства.

Рішення про схвалення Програми було прийняте на засіданні Ради директорів Укрпошти в кінці травня цього року. Такий проект на державному підприємстві розроблений вперше.

За останніх кілька місяців в Укрпошті під моїм керівництвом було виявлено чимало нерентабельних вкладень та невиправданих витрат, які потоком йшли в незрозумілому напрямку, спустошуючи казну підприємства.

Моя мета – виявити та ліквідувати всі тіньові схеми, які ще тут існують, та запобігти їхній появі в майбутньому. Це дасть змогу заощадити велику суму коштів, вклавши їх в розвиток підприємства.

Прийнята Програма враховує всі вимоги Закону України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки», Закону України «Про запобігання корупції» та інших нормативно-правових актів з антикорупційної політики.

Програма протидії корупції на підприємстві включає 9 пунктів, зокрема:

-   виявлення корупційних ризиків;

-   удосконалення структурної схеми управління підприємством;

-   запобігання тінізації системи продажу товарів широкого вжитку;

-   контроль достовірної інформації, забезпечення повноти та актуальності даних обліку, відслідковування та управління залишками товарів та матеріалів на складах;

-   забезпечення прозорої системи прийняття на роботу;

-   забезпечення доброчесності праці;

-   покращання використання державного майна;

-   формування громадської підтримки дій УДППЗ «Укрпошта» у запобіганні і протидії корупції;

-   профілактичні та просвітницькі заходи.

Успішне розв’язання поставлених завдань створить умови для більш швидкого розвитку підприємства у фінансовому, технічному і технологічному напрямах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]