Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.06.2015 10:40

Програма протидії корупції дозволить заощадити кошти в Укрпошті

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Укрпошта за останні роки через масштабну корупцію була змушена зупинитися у розвитку, що сприяло активній діяльності конкурентів. Тому на сьогоднішній день боротьба з корупцією в Укрпошті є пріоритетним напрямом моєї діяльності як керівника даного підприєм

Укрпошта заостанні роки через масштабну корупцію була змушена зупинитися у розвитку, щосприяло активній діяльності конкурентів. Тому на сьогоднішній день боротьба зкорупцією в Укрпошті є пріоритетним напрямом моєї діяльності як керівникаданого підприємства. Ініціювавши Програму щодо запобігання і протидії корупції,я розпочав фазу активних дій з усунення перешкод на шляху до економічноговідродження підприємства.

Рішення просхвалення Програми було прийняте на засіданні Ради директорів Укрпошти в кінцітравня цього року. Такий проект на державному підприємстві розроблений вперше.

За останніхкілька місяців в Укрпошті під моїм керівництвом було виявлено чималонерентабельних вкладень та невиправданих витрат, які потоком йшли внезрозумілому напрямку, спустошуючи казну підприємства.

Моя мета –виявити та ліквідувати всі тіньові схеми, які ще тут існують, та запобігтиїхній появі в майбутньому. Це дасть змогу заощадити велику суму коштів, вклавшиїх в розвиток підприємства.

ПрийнятаПрограма враховує всі вимоги Закону України «Про засади державноїантикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017роки», Закону України «Про запобігання корупції» та інших нормативно-правовихактів з антикорупційної політики.

Програмапротидії корупції на підприємстві включає 9 пунктів, зокрема:

-   виявленнякорупційних ризиків;

-   удосконаленняструктурної схеми управління підприємством;

-   запобіганнятінізації системи продажу товарів широкого вжитку;

-   контрольдостовірної інформації, забезпечення повноти та актуальності даних обліку,відслідковування та управління залишками товарів та матеріалів на складах;

-   забезпечення прозорої системиприйняття на роботу;

-   забезпечення доброчесності праці;

-   покращання використання державногомайна;

-   формування громадської підтримкидій УДППЗ «Укрпошта» у запобіганні і протидії корупції;

-   профілактичні та просвітницькізаходи.

Успішнерозв’язання поставлених завдань створить умови для більш швидкого розвиткупідприємства у фінансовому, технічному і технологічному напрямах.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи