Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.05.2014 09:48

Окупанти не зруйнують суспільство нашої мрії

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Нині Україна переживає найтяжчі з моменту проголошення незалежності часи. Але водночас саме сьогодні завдяки Україні весь світ згуртувався перед загрозою з боку Росії.

Нині Україна переживає найтяжчі з моменту проголошення незалежності часи. Але водночас саме сьогодні завдяки Україні весь світ згуртувався перед загрозою з боку Росії.

Драматичні події останніх місяців дозволили європейцям подивитися на Україну іншими очима, а жителям віддалених куточків земної кулі - взагалі дізнатися про наше існування.

За минулі два десятиліття Україна заробила не найкращу репутацію. Вона асоціювалася з країною, де панує вічний безлад. Головним атрибутом зовнішнього іміджу нашої країни була крайня бідність. Причому таку репутацію, на думку жителів ЄС, українці культивують самі, оскільки люблять прибіднятися та не поважають себе.

Після революції Гідності українці побачили власний образ — натхненних патріотів, громадян, готових відстоювати свої права та свободи, будувати нове суспільство на засадах демократії, соціальної відповідальності, прозорості інститутів влади. Такі позитивні зрушення не залишилися непоміченим світовою спільнотою. «Українці почали діяти і наповнилися гордістю - за себе, за свою країну. Тільки у гордих за себе людей з’являється шанс домогтися поваги від інших», — такий коментар залишили на сторінці твіттера Джона Маккейна під фото з Майдану, яке сенатор США зробив в Україні.

У психології українців відбулися зміни: ми почали відчувати себе  певною сукупністю.

На жаль, зараз настав час, коли люди з острахом висловлюють свої побоювання щодо можливості розв’язання третьої світової війни. Найближчий сусід став підступним ворогом, який всілякими засобами намагається зруйнувати прагнення українця бути інтелектуальною особистістю з адекватними суспільними очікуваннями.

Сьогодні потрібно зрозуміти, що Україна – борець. Окупантам не вдасться похитнути нашу цілісність і незалежність. Народ довели до відчаю діями корумпованої влади. Але, незважаючи ні на що, зараз наші серця переповнені духом патріотизму і любові до Батьківщини. І саме ці почуття допоможуть дати достойну відсіч кожному, хто посягне на наше неминуче благополуччя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]