Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.01.2021 09:35

Ошукані інвестори міста Ірпінь просять Верховний Суд про справедливе правосуддя

Адвокат. Директор ГО "Центр правового захисту та правової освіти"

Доля людей залежить від рішення Верховного суду. Потерпілі просять справедливого правосуддя у своєму відкритому листі

Протягом 2015 – 2018 років сотні сімей інвестували свої заощадження в будівництво житла у мікрорайоні «Благодатний» м. Ірпінь.

Ірпінський міський голова Карплюк В.А. публічно гарантував надійність забудовників, надавав необхідні для будівництва документи.

Внаслідок заяв представників місцевої влади та наданих ними містобудівних умов інвестори мали законні очікування на виконання укладених договорів.

Проте після отримання понад 200 млн грн забудовники зникли з території України, а будівництво житлових комплексів мікрорайону зупинилося.

За ознаками заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) порушено кримінальні провадження, зокрема №12020110000000754 від 27.06.2020.

05.11.2020 слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва скасував постанови про зупинення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, у зв’язку з тим, що вказані постанови начебто не відповідають вимогам кримінального процесуального закону та постановлені «з порушенням права на захист з істотним порушенням прав та свобод людини».

Судовий розгляд здійснювався без повідомлення і участі прокурора та потерпілих у справі, з порушенням загальних засад кримінального провадження, а постановлена ухвала є незаконною, необгрунтованою та немотивованою.

Апеляційний суд відмовив у відкритті апеляційного провадження за скаргами прокурорів та представника потерпілих.

До Верховного суду подано касаційну скаргу (справа № 759/14122/20 від 11.01.2021).

Внаслідок вказаної ухвали, якщо вона не буде скасована Верховним Судом, справа, вірогідно, буде закрита. Незалежний та безсторонній суд так і не дасть оцінку обґрунтованості висунутого кримінального обвинувачення щодо завдання 448 потерпілим шкоди на понад 200 млн грн.

Потерпілі звернулися до Верховного Суду з відкритим листом, в якому просять справедливого правосуддя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]