Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.06.2020 03:36

Особливості ведення бізнесу в США

Адвокат у сфері господарського, податкового, корпоративного, кримінального права у сфері економіки. Керуючий партнер LLP "IMM", London

Юридична консультація щодо ведення бізнесу у США.

Сполучені Штати Америки, єдина країна світу, яка не потребує рекламування. Американці вже понад 200 років завойовують довіру бізнесу і вселяють впевненість не одне десятиріччя бізнесу, мають потужну економіку та відчайдушно змагаються з Китаєм. Американські товари поставляються до найближчих сусідів в Латинську Америку, в Європу, Африку та на захід євразійського континенту. Практично будь-яка людина мріє виконати американську мрію - приклавши зусилля, домогтися успішного добробуту.

Поговоримо про особливості ведення бізнесу в США.

Законодавство Америки дуже схоже з європейським, має багаторічну незмінну стабільну правову систему, низький рівень корупції, відсутність бюрократії, відмінну інфраструктуру, захищену приватну власність, поважну міжнародну репутацію та імовірність отримання Green Card.

Створення нових компаній в Америці відбувається що хвилини, та підприємці, перш за все звертають увагу на форму підприємства, яке буде відповідати поставленої мети. Серед організаційних форм компаній які відповідають законодавству Америки, слід зазначити:

1. Індивідуальне підприємство. Засновником є одна персона яка відповідає за зобов'язаннями компанії особистим майном;

2. Партнерство з обмеженою відповідальністю. Підприємство може мати одного головного партнера, що відповідає необмежено зобов'язаннями компанії та мінімум одного партнера з обмеженою відповідальністю, частка у статутному капіталі лімітується розміром інвестицій.

3. Партнерство з необмеженою відповідальністю. Засновуються мінімум 2 фізичними персонами чи юридичними формуваннями. Прибуток розподіляється між партнерами, що несуть особисту відповідальність, яка відповідає часткам інвестицій.

4. Корпорація, яка відповідає критеріям «С». Велика компанія, акціонери якої не несуть особистої відповідальності, дотримуючись корпоративних обмежень. У разі порушення законодавства, відповідальність поширюється на майно акціонера. Корпорація з критеріями «С» оподатковується за двоступеневою системою.

5. Корпорація, яка відповідає критеріям «S». Відрізняється від корпорації з критеріями «С» лише системою оподаткування і застосовується подібно партнерству.

6. Компанія з обмеженою відповідальністю. Цікава для малого, середнього бізнесу, поєднує оподаткування властиве партнерству та індивідуальному підприємництву. Відшкодування збитків відбувається за рахунок учасників.

З огляду на суворий нагляд Internal Revenue Service щодо сплати податків і дотримання захисту інтересів громадян Америки, для відкриття бізнесу в США, слід уважно розібратись з податковим режимом країни. І саме про методи оподаткування Службою внутрішніх доходів Америки поговоримо більш детально в наступній публікації.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]