Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.07.2016 19:04

Літнє «перезавантаження»: дитяча оздоровча кампанія у Броварах

Міський голова Броварів

Міський голова Броварів Ігор Сапожко розповідає про літнє дозвілля маленьких броварчан.

У розпалі гаряча літня пора – найулюбленіший час для дітей та юнаків. Чи варто згадувати, з яким нетерпінням школярі чекають приходу літніх канікул. Ось вже нарешті можна відпочити від напруженого навчального року та повноцінно присвятити себе творчому, культурному, інтелектуальному розвитку чи активним видам спорту. Перед батьками ж постає інше завдання – спланувати дозвілля своїх дітей таким чином, аби вони могли не лише відпочити, але й оздоровитись, поповнити сили та зарядитись енергією. Безтурботні будні можуть із легкістю перетворитись на добровільне заточення у чотирьох стінах перед телевізором, з ігровою приставкою чи за комп’ютером, варто лише батькам втратити пильність. Із вирішенням цього завдання у Броварах ми йдемо їм на зустріч та надаємо можливості урізноманітнити літній відпочинок маленьких броварчан з користю для здоров’я.

На допомогу батькам

З   метою удосконалення організації повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей на засіданні сесії Броварської міської ради   28 січня 2016 року було затверджено міську Програму відпочинку та оздоровлення дітей на період 2016 – 2017 років (№75-06-07), відповідно до якої служба у справах дітей та сім’ї здійснює координацію робіт, пов’язаних із реалізацією заходів щодо оздоровчої кампанії та організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей.

Особливу увагуми приділили діткам, які потребують більш турботливого піклування та оздоровчих заходів (не здатні до самообслуговування). Для них з міського бюджету було виділено кошти на придбання 8 путівок “Матері і дитини”, із них: 4 путівки до південного узбережжя в санаторій «Скадовськ» (Херсонська обл.) та 4 путівки на Львівщину в санаторій «Любінь Великий».

  Незабутнє літо в дитячому таборі

  Зараз із упевненістю можу сказати, що станом на 01.07.2016 року службою у справах дітей та сім’ї Броварської міської ради за кошти місцевого бюджету, відповідно до ЗУ «Про здійснення державних закупівель», було придбано 222 путівки в ДОТ «Веселка» (Херсонська обл., м. Скадовськ), 90 путівок в ДОТ «Сонячний берег» (Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н), також 90 путівок в дитячий оздоровчий табір «Веселка» (Львівська обл., м. Дрогобич).

У червні велика група дітлахів – 100 осіб, вирушила в ДОТ «Веселка». У складі цієї групи 35 діток із зони бойових дій. Для них подібні мандрівки є вкрай необхідними, адже вони потребують не тільки особливої уваги до стану здоров’я, але й певної психологічної реабілітації, тому позитивні емоції та нові знайомства для них є першочерговими кроками на шляху до оздоровлення та душевного відновлення.

  Заходи для містян

Не зважаючи на те, що загалом путівок було придбано не мало, забезпечити таким відпочинком усіх охочих поки не вдається, з огляду на обмежений бюджет! Тому для дітей та молоді, котрі влітку залишаються в місті ми розробили насичену програму заходів культурного та активного фізичного відпочинку, ознайомитись з якою можна на сайті Броварського міського відділу культури . Традиційно вони проходять у міських парках, скверах, спортивних майданчиках, а також місцях культурного відпочинку (Міський краєзнавчий музей, Броварська міська бібліотека та ін). Отже, обрати цікавий захід для себе зможуть і дорослі, цілі родини – ніхто не залишиться «за бортом».

Літній відпочинок та оздоровлення – ключові складові у загальному процесі підготовки дітей до нового навчального року! Моральне та емоційне «перезавантаження», позитивні враження залишають незабутній «післясмак» – такими спогадами неодмінно захочеться поділитись, а нових сил вистачить аж до наступних канікул.   

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]