Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2016 16:42

Іноземні інвестиції у Броварах

Міський голова Броварів

Одним з пріоритетних напрямків роботи адміністрації міста є залучення іноземних інвестицій. Проведена робота у цій сфері лише підтвердила той факт, що Броварщина - надзвичайно привабливий для інвесторів регіон.

Одним з пріоритетних напрямків роботи адміністрації міста є залучення іноземних інвестицій. Проведена робота у цій сфері лише підтвердила той факт, що Броварщина - надзвичайно привабливий для інвесторів регіон.

Минулого року ми посіли 1 місце серед міст Київської області за показником залучених іноземних інвестицій, питома вага яких становила 43%. Такий результат був би неможливий без зусиль підприємців міста та представників влади, які постійно шукають нові перспективи для розвитку.

Важливим кроком на шляху залучення коштів інвесторів стало рішення міської ради «Про затвердження «Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в м. Бровари на 2015-2017 роки».

У 2015 році за рахунок іноземних інвесторів розширено майновий комплекс ТОВ «Полюс Плюс» по бул. Незалежності, 53/6 та проведено реконструкцію комбінату з виробництва харчових продуктів по вул. Виробничій, 8. В результаті реалізації проектів було залучено понад 1,5 млн грн та збережено 50 робочих місць.

З початку 2016 року вдалося отримати біля 6 млн грн в результаті будівництва І черги комбінату з виробництва харчових продуктів ДП «Зееландія» по вул. Виробнича, 8.

А у лютому поточного року місто Бровари відвідала делегація з Прибалтики. Литовські колеги презентували послуги з утримання об'єктів благоустрою. Відзначу, що команда експертів компанії « Riga City Service » має досвід роботи з європейськими країнами та, окрім поточних проблем мешканців багатоквартирних будинків, займається виготовленням лічильників, освітлювальних приладів, світлофорів, а також проводить технічне обслуговуванням цього обладнання. Перемовини щодо можливої співпраці тривають, й ми маємо надію, що допомога іноземних гостей сприятиме покращенню інфраструктури міста.

У цьому році Бровари отримали пропозицію від латвійського міста Юрмала щодо спільної реалізації проектних пропозицій, які є потенційно важливими для розвитку обох міст.

1 лютого 2016 року, під час перебування у Броварах делегації з міста Бидгощ Республіки Польща, у Броварській міській раді було підписано угоду з польським Університетом економіки щодо реалізації спільних проектів в гуманітарній сфері, організації економічного, соціального та освітнього процесів, а також інформаційної підтримки системи освіти, культури, туризму і спорту.

На запрошення мера міста Бидгоща пана Рафала Брускі представники бізнесу Броварів взяли участь у Польсько-українському форумі «Сучасне комунальне господарство міста Бидгощ», який відбувся 13-14 квітня 2016 року у Бидгоському ярмарково-виставковому центрі. Під час форуму обговорювались питання щодо налагодження співпраці з потенційними партнерами.

З метою реалізації важливих проектів по проведенню реформ у комунальній сфері в 2016 році Бровари спільно з містами Естонії та Швеції беруть участь у реалізації міжнародного проекту в рамках співпраці у Балтійському морському регіоні, що фінансується Шведським інститутом.

25 травня 2016 року Бровари відвідали представники Китайської державної корпорації імпорту та експорту комплексного обладнання (корпорація «Комплант») з метою вивчення шляхів співробітництва у напрямку розвитку альтернативних джерел енергії в місті. У рамках зустрічі були визначені можливі напрямки міжнародної співпраці із залученням іноземних інвестицій для реалізації спільних проектів.

На сьогоднішній день Бровари динамічно розвиваються та займають одну з лідируючих позицій на Київщині. І на це є чимало причин. По-перше, вигідне географічне положення та сусідство зі столицею. По-друге, активний розвиток всіх галузей економіки, інфраструктури міста та соціальної сфери. А по-третє, готовність влади та представників бізнесу досліджувати нові горизонти та всіляко сприяти розвитку міста. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]