Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.07.2019 16:19

"Слуга народу" хоче об'єднати Міністерства: треба чи ні?

Міністр екології та природних ресурсів України (2014-2015)

У партії «Слуга народу» розглядають об'єднання Мінкульту, Мінінформполітики і Міністерства молоді та спорту. За це виступив і Президент Володимир Зеленський.

Попри істерію Міністра спорту Ігоря Жданова, який стверджує, що об’єднання відомств зупинить «позитивні зміни», які вони творили протягом п’яти років, я як екс-урядовець вважаю рішення про об’єднання правильним. Адже державі потрібне не саме Міністерство як таке, а ефективне виконання покладених на нього функцій.

Ну а яка установа буде виконувати ці функції – це інше питання. На мою думку, оптимізувати установи треба не за назвами, а за функціоналом. Наприклад, спорт першочергово несе для суспільства оздоровчу функцію, а не спорт заради спорту. А от підтримка молоді та сім’ї – виконують функцію соціальну. Відповідно, ці функції треба розділити і передати відповідним Міністерствам: охорони здоров’я і соціальної політики.

За таким же принципом варто розподілити функції Міністерства аграрної політики та продовольства та Міністерства екології. Функціональність і здоровий глузд понад усе!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]