Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.09.2012 14:57

Сором

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

«Я впевнений, що цей сайт виявиться корисним і надзвичайно інформативним не тільки для професіоналів, але й для звичайних користувачів, які потребують кваліфікованої адвокатської допомоги.

«Я впевнений, що цей сайт виявиться корисним і надзвичайно інформативним не тільки для професіоналів, але й для звичайних користувачів, які  потребують  кваліфікованої адвокатської допомоги.

Сайт ВККА допоможе вам знайти відповіді на будь-які питання, пов'язані з діяльністю адвокатури України».


Такими словами вже не перший рік  зустрічає відвідувачів офіційного сайту Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України її Голова шановний В.І.Висоцький.


Однак навряд чи впевненість керівника ВККА є обґрунтованою. Не те що відповідь на будь-які питання, навіть дуже актуальну і важливу інформацію стосовно діяльності адвокатури знайти на офіційному сайті ВККА шанси не такі й великі.


Нещодавно набрав чинності новий Закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Відповідно до закону ВККА та регіональні КДКА мають  здійснювати організаційне забезпечення формування органів адвокатського самоврядування. Здавалося б, офіційний сайт ВККА має кипіти від нової інформації.


А що ми там бачимо? Відповідь на телеграму І.Голованя і тексти прийнятих 10 серпня у Севастополі  рішень?


Вчора, 5 вересня буквально на кілька годин на сайті з’явилися «Дані про час та місце проведення установчих конференцій адвокатів регіону...». З’явилися і зникли без жодних пояснень. З сайту ВККА, але не з Інтернету.


То може, в адвокатурі нічого не відбувається? Навпаки, йде напружена робота, спрямована на те, щоб якось обійти норми закону і уникнути участі всіх адвокатів в установчих конференціях. Для цього вигадуються «квотні принципи», проводяться збори у районах відповідно до прописки адвокатів, планується проведення конференцій «у різних містах області».


Але така діяльність любить тишу і  не любить Інтернету. Взагалі складається враження, що чинне керівництво української адвокатури (слід, правда, визнати, що і значна частина адвокатів), не любить Інтернету і боїться цієї незрозумілої і небезпечної мережі.


В Україні 35 тис. адвокатів. Скільки з них є в мережі? Скільки з них користуться Інтернетом хоча б раз на тиждень? І скільки з тих,  що користуються,  користуються для роботи?


Скоро на конференціях наші посадовці від адвокатури почнуть у своїх промовах розповідати про те, яка наша адвокатура передова і достойна.


Хоча з сучасної точки зору, адвокатура настільки ж передова, наскільки інформативними є сайт ВККА та сайти КДКА (з яких більшість взагалі сайтів не має).


Так що нам, адвокатам, має бути соромно за нашу адвокатуру і її очільників.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]