Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
07.02.2018 22:01

Адвокат не може здійснювати діяльність як фізична особа-підприємець

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Не так давно я звернувся до Ради адвокатів України за роз'ясненням Правил адвокатської етики. Зокрема, чи є порушенням вимог ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 12 Правил адвокатської етики порушення адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, в

Не так давно я звернувся до Ради адвокатів України за роз'ясненням  Правил адвокатської етики.

Зокрема, чи є  порушенням вимог ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 12 Правил адвокатської етики порушення адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, вимог законодавства щодо обов’язкового перебування на податковому обліку як самозайнятої особи, що здійснює незалежну професійну діяльність.

Рада адвокатів вирішила, що питання ті "додаткового тлумачення Радою адвокатів України не потребують з огляду на їх зрозумілий для практичної реалізації характер та зміст".

Нічого більш конкретного Рада адвокатів України на той час сказати не наважилася.

Аж ось вчора керівництво НААУ більш чітко висловило свою позицію.


При цьому, адвокат не може здійснювати діяльність як фізична особа-підприємець, обравши вид діяльності «Діяльність у сфері права», оскільки він зобов’язаний укладати договори про правову допомогу від свого імені, а не від імені фізичної особи-підприємця.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]