Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.04.2009 13:35

Конституційне провадження відкрито

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

У листопаді минулого року я писав про проблему з наданням правової допомоги свідкам та іншим громадянам, яких викликають до різних державних інституцій і вимагають тих чи інших пояснень.

У листопаді минулого року я писав про проблему з наданням правової допомоги свідкам та іншим громадянам, яких викликають до різних державних  інституцій і вимагають тих чи інших пояснень.

  Справа в тому, що стаття 59 Конституції гарантує кожному право на правову допомогу. Однак слідчі та й інші чиновники дуже часто не допускають присутності запрошеного громадянином адвоката під час допиту чи дачі пояснень.

  Оскільки такі дії на мою думку є порушенням Конституції, зважився потурбувати Конституційний Суд України, направивши  конституційне звернення з приводу офіційного тлумачення положень Конституції України щодо права свідка, потерпілого на правову допомогу при допиті, при дачі пояснень будь-яким державним органам.

  Слід сказати, що Секретаріат Конституційного суду України двічі повертав матеріали. Однак ми були терплячі і наполегливі.

  І нарешті, третє звернення від  24.02.2009 Конституційний Суд таки розгляне.

Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті КСУ (станом на 08.04.2009 року), « ухвалою колегії суддів відкрито конституційне провадження у справі, ведеться підготовка справи до розгляду на засіданні Суду».

З текстом конституційного звернення можна ознайомитися тут.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]