Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.12.2012 12:49

Адвокатський запит. Втрачені можливості.

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Відповідно до статті 24 нового закону « Про адвокатуру та адвокатську діяльність», до адвокатського запиту додаються посвідчені адвокатом копії свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ордера або доручення органу (установи), уповноваженого з

Відповідно до статті 24 нового закону « Про адвокатуру та адвокатську діяльність», до адвокатського запиту додаються посвідчені адвокатом копії свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ордера або доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.


Однак відповідно до статті 22 того ж закону, адвокатською таємницею є будь-яка інформація, що стала відома адвокату, помічнику адвоката, стажисту адвоката, особі, яка перебуває у трудових відносинах з адвокатом, про клієнта. 


Направлення разом з запитом ордера або доручення призводить до розкриття інформації про клієнта, а тому адвокат має отримувати на це його (клієнта) згоду.


Тому актуальним є не тільки виключення з закону обмежень, стосовно інформації, яку можливо витребувати за адвокатським запитом, але і скасування обов'язку адвоката додавати до запиту ордера чи доручення.  


Тут доцільно згадати, що старий закон «Про адвокатуру» не містив обов'язку адвоката додавати до запиту документи, що підтверджують повноваження. І це іноді вдавалося довести і в суді. Нижче публікую одне з судових рішень, де суд погоджувався, що 

1111111.jpg


Однак, особи, яким адресувалися запити, незаконно вимагали документи про повноваження, а багато хто з адвокатів, замість того, щоб боротися, виконували незаконні вимоги.


І тепер ці вимоги стали законними.

Рішення - 0001.jpg

Рішення - 0002.jpg

Рішення - 0003.jpg

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]