Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.09.2012 16:15

Ну, а Ваше мнение?

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Зараз в адвокатурі точиться суперечка стосовно проведення установчих конференцій адвокатів регіонів на виконання Перехідних положень закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Зараз в адвокатурі точиться суперечка стосовно проведення установчих конференцій адвокатів регіонів на виконання Перехідних положень закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Є колеги і навіть деякі КДКА, які вважають припустимим позбавити всіх адвокатів права участі у конференціях, надавши туди доступ лише обраним делегатам. Пояснюється це технічними проблемами, пов'язаними з участю у конференціях великої кількості адвокатів. Висновки щодо дійсних причин легко зробити з того, як фактично скликаються і проходять збори з обрання делегатів. Якщо закон вимагає повідомляти учасників конференцій персонально і оголошеннями у пресі та на сайті ВККА за 20 днів, то про "кущові збори" адвокатів повідомляють за 5 днів і аби як. Чи варто дивуватися, що у таких зборах бере участь лише незначний відсоток адвокатів, здебільшого тих, хто користується особливою довірою організаторів зборів?

Я особисто вважаю "квотний принцип" проведення установчих конференцій таким, що не відповідає вимогам закону. Свою позицію я вирішив захищати у суді. Докладну аргументацію позиції читачі можуть знайти, наприклад,   тут.

Іноді кажуть, скільки юристів, стільки і думок. Це правда, але для юристів є і простий спосіб з'ясувати, чия позиція якщо не єдино вірна, то хоча підлягає застосуванню. Сподіваюсь, майбутнє рішення суду дасть таку відповідь. Тим більше, що де-де, а в українському суді програвати не соромно.

Що мене дивує, так це архідипломатичність багатьох колег, що коментують проблему.
Мовляв, обидва підходи заслуговують на увагу. А власної думки воліють не мати або приховати до кращих часів.

Як тут не згадати    "Я как все" Аркадія Райкіна
 

  
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]