Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.02.2020 17:09

Коронавірус адвокатури. Хто винуватий і що робити?

Адвокат, кандидат політичних наук, член Ради адвокатів міста Києва

Репресії в адвокатурі продовжуються. Та за іронією долі у річницю Майдану репресують патріотичних адвокатів. І роблять це ті, кому байдуже до України як держави.

Ну що ж, друзі, 20 лютого відбудеться чергова спроба притягнути ряд київських адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

Погодьтесь, знаковим є те, що ця спроба відбувається у Шосту річницю подій на Майдані.

І те, що за іронією долі скарги на київських адвокатів подала особисто «очильниця» адвокатури Ізовітова Л. Так, це та особа, яка вкрай негативно озивалась про Майдан та відверто ненавидить усе українське. Це та особа, яка без кворуму, за забарикадованими дверима призначила себе на другий термін на посаду голови НААУ-РАУ.  Ми її не обирали, кажуть адвокати. Друзі, це не важливо, адже – вибори в адвокатурі проходять у кращих традиціях виборів на окупованих територіях Сходу України та Криму. За одними темниками! 

В той же час, Ізовітова Л. та її оточення «в упор» не бачать адвокатів-порушників присяги. Ветеран АТО, адвокат Ілля Костін неодноразово звертався щодо тих адвокатів, які є в реєстрі адвокатів України та… одночасно займають посади в терористичних організаціях ЛДНР (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2650040495033010&id=100000812563344)

То що - для очильників адвокатури то є «свої люди»? В той же час - створений Ізовітовою Л. орган інквізиції судитиме тих адвокатів, які захищали людей під час Революції Гідності. Тих адвокатів, які перші надавали допомогу добровольцям, військовослужбовцям та їх родинам. Тих адвокатів, які залишаються вірними присязі адвоката та не мають жодної скарги від своїх клієнтів.

Давайте відверто, ці адвокати є незручними для міністерства адвокатури, бо постійно запитують:

- на що йдуть адвокатські внески? Надайте звітність!

- чому за подання скарги на нечесного адвоката, клієнт має платити?

- на якій підставі відбувається затемнення даних про адвоката в реєстрі адвокатів?

- чому РАУ надсилає в державні органи листи, які за суттю шкодять адвокатам та їх клієнтам?

- для чого відкриваються чисельні представництва НААУ за кордоном і що від цього отримують адвокати?

- чиї фінансові інтереси забезпечує функціонування ВША? Та чому адвокати мають підвищувати кваліфікацію, якщо така опція не передбачена профільним законом?

- чому НААУ-РАУ відсторонилась від допомоги адвокатам-переселенцям у 2014 році і відмовилась надати фінансову допомогу адвокатам, які пішли воювати?

- чому верхівка адвокатури святкує у дорогих ресторанах та проводить збори на фешенебельних курортах, а «адвокати, що працюють у полі» мають це оплачувати?

Цікаво, що Ізовітова Л. звинувачує київських адвокатів у «підриві авторитету адвокатури». Мабуть інших підстав не вдалось придумати. Та якщо підрив авторитету полягає у намаганні цих адвокатів говорити вільно про проблеми в адвокатурі з метою їх вирішення,

якщо підрив авторитету полягає у праві адвокатів самостійно обирати собі керівні органи,

якщо підрив авторитету полягає у забезпеченні відкритого доступу до професії,

якщо підрив авторитету полягає у можливості проводити цікаві заходи навчання та відпочинку адвокатів за їх внески,

якщо підрив авторитету полягає в участі у розробці законопроектів, які розширять можливості адвоката у його правозахисній діяльності,   

ТО ТАК – ЦЕ ПІДРИВ АВТОРИТЕТУ АДВОКАТУРИ! Але – виключно на думку Ізовітової Л. та її невеличкого оточення. Адвокати іншої думки, адже недарма у Штатах адвокатів називають агентами суспільного впливу. Досвід адвоката, освіта, рівень моральної зрілості та обізнаності із суспільними проблемами і є тими складовими, які слід використовувати для покращення функціонування держави. Тому - адвокат має залишатись незалежним у своїй діяльності від будь-якого впливу.    

І тому - проблеми української адвокатури потрібно вирішувати. А коронавірус в адвокатурі потрібно лікувати, інакше – це може призвести до негативних, край негативних наслідків!

 Ми не можемо дозволити бувшій чиновниці звести нанівець багаторічну працю адвокатів. Адже «адвокат» - це не просто статус, це стиль життя, це стан душі. Звісно, якщо мова про справжнього адвоката!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]