Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.01.2019 11:37

Як справжні козаки-адвокати на прийом до Ізовітової ходили...

Адвокат, кандидат політичних наук, член Ради адвокатів міста Києва

З кожним днем збільшується розуміння необхідності зміни правил гри в адвокатурі. Вихід є - прийняття законопроекту 9055!

Згідно даних офіційного сайту НААУ, голова НААУ,РАУ веде прийом громадян та адвокатів шість разів на рік. Та й то – усього годину: з 8 до 9 ранку.

http://unba.org.ua/assets/uploads/legislations/personal-reception-schedules/grafik-izovitova2018.pdf

Тож сьогодні, у прийомний день (наступний - аж 28 березня)  київські адвокати, заздалегідь  записавшись, прийшли обговорити з Ізовітовою Л. кричущі проблеми в адвокатурі.

Та марними були їх сподівання на таку зустріч. Адвокати чекали із 8-ої ранку. Десь з половини на дев’яту почав неквапно сходитись секретаріат та робити круглі очі щодо годин прийому голови НААУ,РАУ.

А адвокати чекали… Особистий секретар Ізовітової Л. не знала – де знаходиться Ізовітова Л. у прийомні години та чи буде відбуватись прийом взагалі. Водночас присутні побачили кабінет загальновідомої у вузьких колах особи Рябенка П., що діє за дорученням Ізовітової Л. у місті Києві. До речі, про це доручення адвокати також дуже хотіли розпитати у голови НААУ, РАУ.

 

Після довгого чекання була озвучена версія про те, що голова НААУ, РАУ на лікарняному.  Ну добре, та чому ж ви не попередили, адже адвокати записувались через он-лайн форму на офіційному сайті НААУ? Звісно - відповіді адвокати також не отримали. Цікаво– внески у розмірі 30 % на користь НААУ ви, адвокати, сплачуйте! А ми вам нічого не винні!

До речі, ніколи не цікавилась кількістю осіб, що обслуговують секретаріат НААУ,РАУ, проте після зазначених подій стало цікаво. Була вражена! Епічні назви департаментів та відділів та 21 особа. Особливо вразив відділ представництва в судах юридичного управління департаменту забезпечення діяльності секретаріату НААУ, РАУ, який, як я чула, називають відділом боротьби з адвокатами. Вас так багато та ви ще й на зарплаті - а як щодо відстояти проблему з ЄСВ для адвокатів? Чи внести пропозиції до процесуальних кодексів, чим посилити права адвокатів? Якось не пригадаю ЖОДНОГО випадку, аби було щось позитивне зроблено з боку НААУ, РАУ у цих напрямках. А от навпаки – прецедентів маса…

Не дочекавшись спілкування та не отримавши відповіді, - а як потрапити  на прийом до Ізовітової Л. (принаймні - у березні), о 9 годині адвокати роз’їхались працювати. Записи стріму з місця події розміщені у мережі facebook.

Мабуть до Президента України легше на прийом потрапити, аніж адвокатам до голови адвокатури.  

Робіть висновки! Адже дефініція «адвокати – для міністерства адвокатури» вже якось набридла!

Саме тому - я за #9055, за повну децентралізацію адвокатського самоврядування!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]