Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.06.2012 16:45

Енергоефективний болт як апогей української енергоефективності

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Вирішив розмістити у себе на сторінці в Фейсбуці роздуми (http://www.youtube.com/watch?v=29ybA8IK58A) про дивовижне відкриття українських чиновників і геніального інкогніто, зроблене рік тому - енергозберігаючий шестигранний болт та гайка в комплекті з ро

  Вирішив розмістити у себе на сторінці в Фейсбуці роздуми (http://www.youtube.com/watch?v=29ybA8IK58A) про дивовижне відкриття українських чиновників і геніального інкогніто, зроблене  рік тому - енергозберігаючий шестигранний болт та гайка в комплекті з розрізною шайбою. Залишалося не з'ясованим хто цей технічний і комерційний геній?
         Трохи не по собі. Стільки часу пройшло, а цей інкогніто так і не встановлено. Одні домисли і чутки. Причому про дуже серйозних людей. Які своє слово і честь тримають над усе. Навіть було якось незручно за цих братів. Адже сам же переконувався в ціні їх слова. 
        Але що-то в цей самий енергоефективний день сталося. Таємне стало явним. Ні при чому тут репутація знаменитих братів.  Один може з чистим поглядом охороняти безпеку всієї країни, а інший творити закони під куполом.  Так принаймні переконує велике інтерьвью ( http://www.interfax.com.ua/rus/exclusive/108565/) "Крістіан Дрис: Я володію контрольним пакетом Activ Solar" взяте Агентством “Інтерфакс-Україна” .
        Не дуже хочеться виступати цензором інтерв'ю, але одна фраза зачепила: " Я бизнесмен, который всю жизнь работал в отрасли высоких технологий.  Передовые технологии...  являются моей страстью. ....  То, что я не могу принять и никогда не приму, так это любой вид злоупотребления или неэтичного поведения в бизнесе. Как владелец, я знаю, что ни австрийские, ни украинские чиновники, не прямо не опосредовано не являются совладельцами, а также не влияют на Activ Solar. Международные стандарты бизнеса всегда были соблюдены."
      У зв'язку з цим хочу поставити питання шановному технічному генію з кришталево чистою репутацією. 
         Перше - чому для Ваших підприємств без податків  , як енергоефективні і енергозберігаючі,   були ввезені на територію України металоконструкції і металовироби на суму в кілька десятків мільйонів? Чому через це постраждали бюджетні надходження в Пенсійний фонд України, зарплати вчителям і медпрацівникам, виплати інвалідам і так далі? Ви дійсно вважає, що в Україні не вміють робити болти, гайки, шайби? Або Ви вважаєте, що в Україні мало металу для металоконструкцій і це все треба везти з Китаю?
    Друге - чи готові Ви відмовитися від цих необґрунтовано наданих за Постановою КМУ №444 ( http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/36-2011-%D0%BF/ed20120609) пільг і добровільно сплатити невиплачені суми до бюджету України? Чи Ви усвідомлюєте, що рано чи пізно Вам поставлять ці питання правоохоронні органи? І тепер, зважаючи на Ваше твердження, що у Вас немає покровителів у владі, це може відбутися дуже швидко, Вам доведеться виплачувати ще й величезні штрафи. 
        Хоча, можливо, я помиляюся і Ви зможете показати експертам і суспільству ці самі енергозберігаючі шестигранні болти, гайки, розрізні шайби, рамки, стійки і так далі? Наша економіка гостро потребує енергозберігаючих метизах, особливо у світлі переробки залізничних шляхів. Уявляєте, скільки з'єднань? Не дайте загинути реформи в Україні!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]