Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.06.2012 17:07

Збільшення власного видобутку газу не вирішить проблеми України

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

"Пріоритет номер один - збільшення власного видобутку", - сказав Ю.Бойко в інтерв'ю Bloomberg. Фрейд ридає від такої правдивості міністра. Ось тільки чому пріоритет міністра став пріоритетом для всієї України не зрозуміло.

          "Головним пріоритетом України на шляху підвищення енергетичної незалежності є збільшення власного видобутку газу, у тому числі і за рахунок залучення міжнародних інвесторів. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко в інтерв'ю Bloomberg. " (http://minprom.ua/news/96813.html)
          Мені здається, що потрібно витрачати кошти на скорочення споживання газу, а не на 
заміну імпортного газу власним. Власний можна було б зберегти до кращих часів і кращих технологічних рішень щодо його використання. Витративши гроші на зменшення енергоємності у всіх сферах ми НАЗАВЖДИ зменшуємо залежність.
         Витративши гроші на збільшення власного видобутку ми не вирішимо проблему енергозалежності в довгостроковій перспективі.
          Власний газ потрібен для хімічного виробництва, а не для спалювання. Такий підхід до використання газу більш перспективний для конкурентноздатності країни.
         Слово "енергоефективність" теж вивчили, але зрозуміти, що це НАЙПЕРШЕ завдання для економіки країни в цілому і НАЙПЕРШИЙ пункт в питанні енергетичної незалежності ніяк не можуть. Хоча можливо підсвідомо розуміють, але збільшити видобуток, пробурити нові свердловини, ввести нові атомні блоки, навіть профінансувати за рахунок підвищеного тарифу модну "зелену" енергетику, набагато ближче. Все зрозуміло, де, скільки, кому. А енергоефективність вимагає важкої, щоденної роботи, зміни структури і культури споживання енергоресурсів. А життя швидкоплинне у владних кабінетах.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]