Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.08.2023 09:00

Чиновники не зможуть відмовляти бізнесу в адмінпослугах – Уряд відреагував на запит ТСК

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Уряд скасував Постанову №165, через яку державні органи на деокупованих територіях не були зобов'язані надавати адмінпослуги вчасно.

Нова перемога Парламентської спецкомісії по захисту інвесторів на користь бізнесу!

Уряд скасував постанову, яка дозволяла державним органам місяцями не відповідати на запити бізнесу та не надавати їм адміністративні послуги. І хоча свого часу ця постанова приймалася зовсім для інших цілей, на практиці окремі органи, такі як ДПС, почали трактувати її як можливість не робити свою роботу.

Цю проблему ми виявили в ході роботи над одним з звернень від бізнесу. Нещодавно до нас звернувся великий Червонослобідський спиртзавод на Київщині, який вже півроку не може відновити роботу просто через те, що ДПС не приймає жодних рішень по його зверненню.

Воно стосується надання підприємству ліцензії, без якої завод не може виробляти продукцію. І хоча всі документи для отримання ліцензії виробник надав ще півроку тому, ДПС не вживав ніяких дій. Лише надіслав лист із посиланням на злощасну Постанову N165, що податківці не зобов'язані надавати адмінпослуги вчасно.

Нагадаю, що через "роздуми" Державної податкової служби, завод за ці півроку недоотримав 500 млн грн, які могли б піти в бюджети всіх рівнів у вигляді податків. А 100 співробітників підприємства півроку просиділи без роботи.

Більше того, після того, як ми публічно вперше заявили про цю проблему, до нас звернулися ще два (!) спиртзаводи з аналогічними скаргами на ДПС.

Член нашої Парламентської спецкомісії Лариса Білозір запропонувала Кабміну внести зміни до підзаконки, які могли б виправити проблему. Уряд не просто прислухався до цих пропозицій, а й зробив ще радикальніше: скасував постанову взагалі. І Парламентська спецкомісія по захисту інвесторів таке рішення повністю підтримує.

Далі Парламентська спецкомісія проконтролює, щоб спиртзаводи, які були заблоковані через постанову і довгі роздуми ДПС знову запрацювали, а люди мали роботу і зарплати, щоб забезпечувати свої сім'ї.

Вітаю нашу колегу по спецкомісії Ларису Білозір з цим успіхом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]