Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.12.2009 00:31

Зі здоровим духом - здорове й тіло!

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані

Зі здоровим духом  - здорове й тіло! 

Зі здоровим духом  - здорове й тіло! 

 

Одного разу православний священик сказав мені одну мудрість про те, що хворобами Господь відвідує нас. Мене це дуже здивувало. Як Бог, який нас любить, може посилати нам хвороби, від яких люди часто навіть помирають. Господь створив людину вільною, людина сама вибирає грішити чи не грішити, з ким жити і як жити. Тож за гріхи ми й хворіємо, за гріхи своїх батьків і за свої власні гріхи. Хворіємо, бо наш дух нам зрадив, так як зрадив Адам Богові в Едемі. Адже зі святого письма відомо, що в райському саду люди не хворіли.

 

В той же час, хвороба – це час, коли організм бореться з паразитами в тілі, це час, коли лежачі в лікарні чи вдома можна багато про що подумати, а можливо й просто помолитись Богові щирою душею. Адже дуже часто люди звертаються до Бога саме в тривожні часи з молитвою про поміч і спасіння.

 

Україна переживає важкі часи. Минуло 18-річчя незалежності, а дух нації все ще блукає. Тож і маємо церковні розколи, перманентні політичні кризи і навіть епідемії. 2009 рік іде назавжди в минуле. Рік подолання економічної кризи, рік початку виборчої компанії, рік пандемії свинячого грипу. Це був переломний рік для країни, так само як переломним є повноліття для людини. Важко було переживати економічні негаразди, та ще важче розуміти, що поряд з тобою помирають люди від грипу, а на вулицях і в громадському транспорті українці починають ховати своє обличчя під марлевими масками. Особлива іронія для України, в якій національною страва - це сало з часником, є те, що цей грип свинячий. Слабі ми ще духом, тож і тіло хворіє.

 

Дивлячись в наступний 2010 рік, рік виборів і економічного покращення, хочу побажати нашій улюбленій країні, всім вам і кожному окремо бути сильними духом. Вибрати нового Президента, що працюватиме і зміцнюватиме дух українського народу, та прожити весь наступний рік з любов'ю в серці і вірою в душі. І все у нас обов’язково буде добре! З Богом!

 

З новим 2010 роком!

З Різдвом Христовим!

 

Юрій Гусєв

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]