Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2019 14:44

До Дня резервіста України!

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджані

Події 2014 року доводять, що для сильної армії, яка здатна у будь-який момент дати гідну відсіч ворогу, потрібен потужний резерв.

18 травня ми вперше відзначаємо День резервіста України!

Важливий день з огляду на те, що створення ефективної резервної армії - це одна з пріоритетних та першочергових задач для нового керівництва Генштабу та Міноборони.

Події 2014 року доводять, що для сильної армії, яка здатна у будь-який момент дати гідну відсіч ворогу, потрібен потужний резерв. Резерв, основою якого мають стати Герої, які вже пройшли АТО і ООС, а також УСІ чоловіки віком від 20.

Гарним прикладом у питанні формування резервної армії для нас є Швейцарія та Ізраїль. Збройні Сили Швейцарії включають 80 тисяч резервістів, які регулярно проходять навчання та мають налагоджену внутрішню комунікацію. ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) спроможна за протягом першої доби здійснити повну мобілізацію резервістів, до яких відносяться усі військовослужбовці після завершення основної служби. Кожен боєць ЦАХАЛУ, а саме в такому званні проходить служба у 80 відсотків військовослужбовців в Ізраїлі, отримує направлення в один з резервних підрозділів і ЩОРОКУ до 45-річного віку проходить 45 денні збори! Правда жінки, які теж військовозабов‘язані і на рівні з чоловіками проходять службу в рядах Армії оборони Ізраїлю, звільняються від щорічних військових зборів.

В Біблії написано: «Коли сильний зі зброєю охороняє свій дім, тоді в безпеці його імення». Ми забов’язані продовжити розбудову Збройних Сил України і сформувати ефективну резервну армію для «охорони нашого дому».

З Днем резервіста, Україно!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]