Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.01.2019 15:16

Зарплати ТОП-чиновників повинні бути ринковими, а не безпідставно захмарними

Народний депутат України VII, VIII скликань

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман починає наводити лад з чиновниками, які отримують захмарні заробітні плати.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман починає наводити лад з чиновниками, які отримують захмарні заробітні плати. Сьогодні цього вимагає суспільство і час. Адже мільйонні зарплати і премії неприпустимі для країни, яка перебуває у стані війни.

Зокрема, уряд не продовжуватиме контракт з головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим на діючих умовах. Наглядовій раді Нафтогазу запропоновано переглянути його заробітну плату.

Наразі Коболєв отримує 1,8 млн. доларів в рік, крім того, менеджмент компанії систематично виписує собі величезні премії. Якщо голова правління НАК «Нафтогаз України» не погодиться працювати на меншу заробітну плату, він буде вимушений піти у відставку. Саме такою є позиція уряду на чолі з Володимиром Гройсманом.

Як відомо, нинішня зарплата керівника Нафтогазу була затверджена ще колишнім міністром екномрозвитку і торгівлі Абромавічусом. Але тепер згідно з новоприйнятим законодавством перегляд зарплат належить до компетенції наглядових рад.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман неодноразово наголошував, що зарплата голови правління НАК «Нафтогаз України» є неадекватною, і ось тепер з’явилася можливість виправити цю несправедливість.

Зарплата повинна бути ринковою, а винагорода - повністю залежати від успіхів роботи керівництва. Це стосується всіх топ-менеджерів державних підприємств.

В державі є такі підприємства, які приносять мільярдні збитки, в той час коли їх керівництво отримує величезні заробітні плати. Така ситуація є неприпустимою, і тому дане питання потребує негайного вирішення.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]