Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.03.2015 16:34

"Тупцювання на місці" або видимість бурхливої діяльності Уряду

Народний депутат України VII, VIII скликань

«Однин крок вперед – два кроки назад» - саме таким висловом можна охарактеризувати нинішню ситуацію в країні і роботу Уряду. Це стосується і проведення реформ, і люстрації, і боротьби з корупцією, і розслідування злочинів проти Майдану і ще дуже багат

«Однинкроквпереддвакрокиназад»-саметакимвисловомможнаохарактеризуватининішнюситуаціювкраїнііроботуУряду.

Цестосуєтьсяіпроведенняреформ,ілюстрації,іборотьбизкорупцією,ірозслідуваннязлочинівпротиМайдануіщедужебагатьохаспектів.

Всенібитопотрохуробиться,ареальногорезультатучомусьнемає.

ГромадяниУкраїниочікуютьреальнихташвидкихзмін,анатомістьотримуютьлишеобіцянкитаоб’ємнізвітипро«важку»роботучиновників.НакоженгучнийскандалстосовнопризначеньікорупціївУрядізнаходиться“чіткеізрозуміле”поясненнячомуукраїнціневідчуваютьзмін,мовляв, винніпопередники,злочиннийрежимЯнуковича,нехваткакадрів, світовакриза,війнанасходііщебагаточинників.

Атепердавайтепроаналізуємодекількаміністерств,яківжепрацюютьбільшероку.Так, уМіністерствіЮстиціїзаявили,щодокінця2015рокуперевірятьзгіднозаконупро  люстрацію 26суддів??? І це притому,що їх в Україні 9тисяч чоловік. За розрахунками Мінюсту,нам потрібно майже 350років щоб перевірити всіх суддів!!!Ну хіба не абсурд?Складається враження,що народ в черговий раз мають за дурнів і просто «випробовують на міцність».

НекращаситуаціяівміністерствіМВС.ПроваленаповністюсистемавідстороненнякадріврежимуЯнуковичавідкерівнихпосад,амайжевсівонибулизадіянінаслужінніЯнуковичу.Ті, хтовіддававзлочиннінаказипідчасподійнаМайдані,ідосіпродовжуютьзайматикерівніпосади,абоспокійнопрацювати,перевівшисьвіншівідділи.Крімтого, малорезультативнорозслідувалисяізлочинипротиРеволюціїГідності.

Однакпіслятого,якзасправувзявсяновийгенпрокурорВікторШокін,ситуаціюнарештівдалосязрушитизмісця.Чинещодняпротикогосьзвисокопосадовцівчиодіознихперсонажівпорушуютьсячипоновляютьсясправи.Сподіваюся, щонайближчимчасомгенпрокурордоведепочатедологічногозавершенняівсізлочинціпостанутьпередсудом.

Сьогоднінашадержавазнаходитьсяувкрайважкомустановищі.Требаоперативновирішуватибагатонадважливихпитань,амищеідосінеможемоподолатизасиллякомуністичноїідеології,якапродовжуєнегативновпливатинаукраїнців,бажаючищобУкраїнаперетвориласьнавассалаРосії.

ПокисправжніпатріотитагероїнаполібоювиборюютьсвободутанезалежністьУкраїни,представникитакзваної«П’ятоїколони» - комуністичніватажкиначоліз П. Cимоненко  своїми ганебними заявами про «фашистів» та «бандерівців»,брехнею і провокаціями продовжують підривати обороноздатність країни.

ЧомужтакмлявореагуєнацеМіністерствоЮстиції,чомусудигальмуютьвирішенняцієїсправи?

ТакнещодавносправущодозаборониКПУбулознятозрозглядувОкружномуадміністративномусудіКиєва,аотжеїїзновувідклали «у довгий ящик».Скільки продовжуватиметься таке неподобство?

Я,якнароднийдепутатУкраїни,вжеподавзверненнядоСБУ,ГенпрокуратуритаМВС,абивонивтрутилисяуцюсправутапосприялиякнайшвидшомуїївирішенню.

Окремоїрозмовизаслуговуєітемаборотьбизкорупцієютазловживаннявисокопосадовцівслужбовимстановищем.Так, днямипрямоззасіданняКабмінуунаручникахвивелиголовуДержслужбиУкраїнизнадзвичайнихситуаційСергіяБочковського  та його заступника Стоєцького.

Звичайно,уборотьбізкорупцієютребадіятижорсткоікатегорично,іяцілкомпідтримуюте,щовиявлятихабарниківтребанасампередувищихешелонахвладиоднаквважаю,щоданарезонанснасправаскорішенагадуєякийсьмаскарадтавідвертомежуєзпіаром.АрсенАваковповідомив,щопрозапланованезатриманнязнавлишевінтапрем'єр-міністрАрсенійЯценюк.Щовонипрагнулидовестицимпоказовимнавсюкраїнурозкриттямзлочинноїкорупційноїсхеми?

Умене,якімільйонівукраїнців,постаєщеоднепитання:ахтожпризначавтаких«нечистихнаруку»чиновників?Чибуливонисправжнімипрофесіоналамисвоєїсправи,чипройшлиякийсьнормальнийвідбірнасвоїпосади?

Іоттутпіднімаєтьсящеоднацікаватематемакадровихпризначень.Всітількиговорятьпропрозорітавідкритіконкурсианасправді«теплекрісло»посідаютьзаздалегідьвідоміпретенденти,якимилегкоманіпулюватитаякілобіюютьінтересизацікавленихосіб.

Неможуоминутиувагоюіпроблемуреформуваннякраїни.Нідлякогонесекрет,щореформивдержаві,м’яко-кажучи,«пробуксовують».

Поки-щоєдине,щомиспостерігаємоцезначнепідвищеннякомунальнихтарифів,стрімкезростанняцін,нестабільністьнаціональноївалютиівзагалінечіткіподальшіперспективи.Природно, щозатакихобставинневдоволеннянародуневпиннозростає,болюдипростозневірилисяутому,защоборолися.

Дляменеясноодне:докивУкраїніповністюнезмінитьсяпідхіддовирішенняключовихінадважливихзавдань,докиякіснонеоновитьсяскладвсіхдержавнихструктур,нашадержаваприреченатоптатисянамісці.Іїйнедопоможутьнібагатомільйоннікредитиміжнароднихфінансовихінстанцій,нізаступництвосвітовоїспільноти.

Підсумувавшивсевищенаведене,хочузробитивисновок:длятого, абивнашійдержавінаставпорядок,абистабілізуваласяекономічнаситуація,абилюдиотрималигідніумовижиття– представникивладнихструктурнарештіповинніпочутиголоснароду,повиннінеприкриватисяпопулістськимигаслами,апочатиробитиреальнісправи.Іншогошляхувженемає.

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи