Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.03.2015 16:34

"Тупцювання на місці" або видимість бурхливої діяльності Уряду

Народний депутат України VII, VIII скликань

«Однин крок вперед – два кроки назад» - саме таким висловом можна охарактеризувати нинішню ситуацію в країні і роботу Уряду. Це стосується і проведення реформ, і люстрації, і боротьби з корупцією, і розслідування злочинів проти Майдану і ще дуже багат

«Однин крок вперед два кроки назад» - саме таким висловом можна охарактеризувати нинішню ситуацію в країні і роботу Уряду .

Це стосується і проведення реформ , і люстрації , і боротьби з корупцією , і розслідування злочинів проти Майдану і ще дуже багатьох аспектів .

Все нібито потроху робиться , а реального результату чомусь немає .

Громадяни України очікують реальних та швидких змін , а натомість отримують лише обіцянки та об’ємні звіти про «важку» роботу чиновників . На кожен гучний скандал стосовно призначень і корупції в Уряді знаходиться “чітке і зрозуміле” пояснення чому українці не відчувають змін , мовляв , винні попередники , злочинний режим Януковича , нехватка кадрів , світова криза , війна на сході і ще багато чинників .

А тепер давайте проаналізуємо декілька міністерств , які вже працюють більше року . Так , у Міністерстві Юстиції заявили , що до кінця 2015 року перевірять згідно закону про  люстрацію 26 суддів??? І це притому, що їх в Україні 9 тисяч чоловік. За розрахунками Мінюсту, нам потрібно майже 350 років щоб перевірити всіх суддів!!! Ну хіба не абсурд? Складається враження, що народ в черговий раз мають за дурнів і просто «випробовують на міцність».

Не краща ситуація і в міністерстві МВС . Провалена повністю система відсторонення кадрів режиму Януковича від керівних посад , а майже всі вони були задіяні на служінні Януковичу . Ті , хто віддавав злочинні накази під час подій на Майдані , і досі продовжують займати керівні посади , або спокійно працювати , перевівшись в інші відділи . Крім того , мало результативно розслідувалися і злочини проти Революції Гідності .

Однак після того , як за справу взявся новий генпрокурор Віктор Шокін , ситуацію нарешті вдалося зрушити з місця . Чи не щодня проти когось з високопосадовців чи одіозних персонажів порушуються чи поновляються справи . Сподіваюся , що найближчим часом генпрокурор доведе почате до логічного завершення і всі злочинці постануть перед судом .

Сьогодні наша держава знаходиться у вкрай важкому становищі . Треба оперативно вирішувати багато надважливих питань , а ми ще і досі не можемо подолати засилля комуністичної ідеології , яка продовжує негативно впливати на українців , бажаючи щоб Україна перетворилась на вассала Росії .

Поки справжні патріоти та герої на полі бою виборюють свободу та незалежність України , представники так званої «П’ятої колони» - комуністичні ватажки на чолі з П. C имоненко  своїми ганебними заявами про «фашистів» та «бандерівців», брехнею і провокаціями продовжують підривати обороноздатність країни.

Чому ж так мляво реагує на це Міністерство Юстиції , чому суди гальмують вирішення цієї справи ?

Так нещодавно справу щодо заборони КПУ було знято з розгляду в Окружному адміністративному суді Києва , а отже її знову відклали «у довгий ящик». Скільки продовжуватиметься таке неподобство?

Я , як народний депутат України , вже подав звернення до СБУ , Генпрокуратури та МВС , аби вони втрутилися у цю справу та посприяли якнайшвидшому її вирішенню .

Окремої розмови заслуговує і тема боротьби з корупцією та зловживання високопосадовців службовим становищем . Так , днями прямо з засідання Кабміну у наручниках вивели голову Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського  та його заступника Стоєцького.

Звичайно , у боротьбі з корупцією треба діяти жорстко і категорично , і я цілком підтримую те , що виявляти хабарників треба насамперед у вищих ешелонах влади однак вважаю , що дана резонансна справа скоріше нагадує якийсь маскарад та відверто межує з піаром . Арсен Аваков повідомив , що про заплановане затримання знав лише він та прем ' єр - міністр Арсеній Яценюк . Що вони прагнули довести цим показовим на всю країну розкриттям злочинної корупційної схеми ?

У мене , як і мільйонів українців , постає ще одне питання : а хто ж призначав таких «не чистих на руку» чиновників ? Чи були вони справжніми професіоналами своєї справи , чи пройшли якийсь нормальний відбір на свої посади ?

І от тут піднімається ще одна цікава тема тема кадрових призначень . Всі тільки говорять про прозорі та відкриті конкурси а насправді «тепле крісло» посідають заздалегідь відомі претенденти , якими легко маніпулювати та які лобіюють інтереси зацікавлених осіб .

Не можу оминути увагою і проблему реформування країни . Ні для кого не секрет , що реформи в державі , м’яко - кажучи , «пробуксовують» .

Поки - що єдине , що ми спостерігаємо це значне підвищення комунальних тарифів , стрімке зростання цін , нестабільність національної валюти і взагалі нечіткі подальші перспективи . Природно , що за таких обставин невдоволення народу невпинно зростає , бо люди просто зневірилися у тому , за що боролися .

Для мене ясно одне : доки в Україні повністю не зміниться підхід до вирішення ключових і надважливих завдань , доки якісно не оновиться склад всіх державних структур , наша держава приречена топтатися на місці . І їй не допоможуть ні багатомільйонні кредити міжнародних фінансових інстанцій , ні заступництво світової спільноти .

Підсумувавши все вищенаведене , хочу зробити висновок : для того , аби в нашій державі настав порядок , аби стабілізувалася економічна ситуація , аби люди отримали гідні умови життя – представники владних структур нарешті повинні почути голос народу , повинні не прикриватися популістськими гаслами , а почати робити реальні справи . Іншого шляху вже немає .

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]