Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.04.2013 01:03

Як "джинсує" Микола Катеринчук

Політичний консультант

Київські вибори будуть і до ворожки не ходи. Є ознаки, які точніші за прогноз Глоби і прогнозованіші за рішення Конституційного суду. Джинса пішла – скоро вибори.

Київські вибори будуть і до ворожки не ходи. Є ознаки, які точніші за прогноз Глоби і прогнозованіші за рішення Конституційного суду. Джинса пішла – скоро вибори.

Першовідкривачем у цьому виборчому сезоні є Микола Катеринчук. Соціологічні служби сумнівного походження рейтинги заходилися малювати. Один із них оприлюднено на сайті колишньої партії таксистів, а нині Європейської партії. Одне з питань сформульовано з підказкою.

Наприклад, воно звучить до примітивізму просто: «Если бы единым кандидатом от оппозиции стал Николай Катеринчук, то за кого Вы бы отдали свой голос?» Можливі відповіді: «1. Анатолий Гриценко, 2. Николай Катеринчук, 3. Александр Попов, 4. Петр Порошенко, 5. Другой (ЗАПИШИТЕ), 6. ТРУДНО СКАЗАТЬ, 7. НИ ЗА КОГО ИЗ ПЕРЕЧИСЛЕННЫХ».

Можна з одного разу, із заплющеними очима, здогадатися, що найбільші шанси має, звичайно, Микола Катеринчук! За 23% респондентів. Другим несподівано опинився із 16% Петро Порошенко. Опитування проведене компанією InMInd на замовлення одного політтехнолога , який задорого видає дешевий продукт із запахом секонд хенду.

Схоже, що Микола Катеринчук наступає на ті ж граблі, що і Наталя Королевська. Вона також собі малювала гарні рейтинги і переконувала, що її партія не те що ногою, а «впевнено», як стверджувалося у рекламі, двома ногами у парламенті.

В унісон із соціологами Катеринчука заспівав штатний політтехнолог Адмінітрації Президента та симпатик харківського мера Геннадія Кернеса, Вадим Карасьов. Він уже тиждень переконує, що у «Миколи Катеринчука більше шансів стати узгодженим кандидатом від об'єднаної опозиції, ніж у Петра Порошенка". Прямо так і сказав. Це при тому, що за намір бути «єдиним» свобода обізвала Катеринчука «політичним авантюристом».

Спочатку ця новина з'явилася на близькому до Ганни Герман сайті УНН. Потім цей ньюз проспівали по ФМ-станціям. А під кінець тижня, повідомлення засвітилося на сайті «Комсомольської правди в Україні».

Аргументи у Вадима Карасьова такі ж «логічні», як і відповіді в опитуванні на замовлення ЄвПартії. Політолог робить висновок: "враховуючи опозиційні настрої в Києві, єдиний опозиційний кандидат, якщо такий буде, з чітким яскраво-вираженим опозиційним бекграундом, має всі шанси виграти мерську кампанію. У Катеринчука саме такий яро-виражений опозиційний бекграунд". Таке враження, що киян мають за повних дурнів.

Очевидно, Вадим Карасьов, говорячи про «бекграунд», має на увазі те, що троє депутатів Київради із блоку Катеринчука, у перший же день, перебігли до більшості Леоніда Черновецького: допомогли обрати секретарем Олеся Довгого і отримали керівні посади у трьох «жирних» комісіях.

Напевно, політолог не знає про так звану «таємну вечерю» Катеринчука. Коли він зібрав найближче оточення відсвяткувати перемогу на київських виборах, то на місці почесного гостя сидів, не опозиціонер Віталій Кличко, а «космічний мер».

На «вечерю» Льоня прийшов не з порожніми руками, а, так би мовити, з борговими записками в яких чітко було сказано: Льоня-космос фінансує і сприяє, а Коля проводить до Київради енну кількість близьких до сім'ї Черновецького людей. Так і сталося. Це при тому, що Микола Катеринчук обіцяв по судах затягати журналістів, які поставили під сумнів його опозиційність.

Таким чином, навряд чи замовними коментарями та новинами вдасться заговорити далекий від опозиційного «бекграунд» Миколи Катеринчука. Та й роль «опозиційного» кандидат Коля грає за сценарієм написаному на Банковій. Схоже, досвід замріяної Наташи, нічому не навчив президентських горе-стратегів. Політичні граблі ще не скоро заховають на склад…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]