Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.05.2019 15:06

Не має спеціального закону - не має перевірки

Партнер АО "Адвокатська сім’я Лисенко", член Комітету з трудового права НААУ

Цікаве судове рішення прийняв Кіровоградський окружний адміністративний суд у справі №1140/2746/18, яким скасував припис Дерппраці

Суд у справі № 1140/2746/18 скасував припис Держпраці на підставі того, що законодавець не прийняв спеціального закону, котрий би встановлював особливості його діяльності.

А спірні правовідносини врегульовані виключно приписами Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» виключають можливість застосування постанови уряду України №295 від 26 квітня 2017 року, якою керувався орган Держпраці, призначаючи інспекційне відвідування.

Обгрунтування рішення⬇️:

✔️Приписами ч. 1 статті 6 Закону встановлено вичерпні підстави здійснення позапланових заходів.

✔️Частиною 2 статті 6 Закону встановлено, що проведення позапланових заходів з інших підстав, крім передбачених цією статтею, забороняється, крім позапланових заходів, передбачених частиною четвертою статті 2 цього Закону.

✔️Приписами частин 4 та 5 цієї ж норми Закону визначено, що заходи контролю здійснюються органами державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у встановленому цим Законом порядку з урахуванням особливостей, визначених законами у відповідних сферах та міжнародними договорами.

Отже, суд вже констатував, що такий спеціальний закон не прийнято. Тому Управління призначило і провело перевірку позивача, нехтуючи законодавчою забороною.

Текст рішення: http://reyestr.court.gov.ua/Review/80534520

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]