Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.02.2022 10:46

І ще раз про Казахстан та перекидання військ Росією

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Не виключено, що січневі події в Казахстані були свідомо розіграні для відпрацювання військово-тактичних завдань Російською Федерацією.

В Росії відпрацьовані механізми перекидання військ залізницею, а от перекидання повітряним шляхом ні. Тут слід зауважити, що в Казахстан перекидались не будь-які війська, а елітні десантно-штурмові і перекидались, що туди, що назад військово-транспортними бортами у складі понад 70 одиниць.

Тому можна зробити висновок – відпрацьовувалась мобілізація та координація значної кількості суден військово-транспортної авіації Росії та координація дій штурмових загонів.

Багато аналітиків висловлюються щодо сухопутної та морської операцій у випадку агресії і не звертають на можливість доставки військ повітряним шляхом. Оскільки при тотальному відключенні електроенергії, аеродроми автоматично будуть переведені на автономне постачання енергії, а отже зберігати свою життєздатність, на цей факт доцільно звернути увагу

Для цивільних бортів, в таких умовах повітряний простір буде одразу закрито.

Таким чином, важливо подумати про додатковий захист таких об’єктів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]