Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.03.2020 13:24

Про доцільність перенесення місцевих виборів на 2021 рік

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Зважаючи на «підзавислу» з недоопрацьованим законодавством, по тяп-ляпівськи (за п’ять років) проведену «головну» реформу країни

Зважаючи на «підзавислу» з недоопрацьованим законодавством, по тяп-ляпівськи (за п’ять років) проведену «головну» реформу країни – реформування місцевого самоврядування, а від так і реформування медичної сфери, у зв’язку з цілковитими невизначеностями відносно пандемії коронавірусу є бачення щоб розглянути та широко обговорити можливість перенесення місцевих виборів.

Наприклад, у багатьох відсутнє розуміння про розмежуванню населених пунктів (так звані «матрьошки»), також відсутнє розуміння щодо утримання медичних закладів другого рівня, де взяти кошти на їх утримання, якою буде податкова база місцевих бюджетів і т.д.?

Як на мене потрібне кардинальне переосмислення децентралізаційної реформи і тотальне переосмислення того, як зробити території успішними, в першу чергу в економічному сенсі.

І ще одне. Те, що пандемія коронавірусу внесе в наше життя корективи, це однозначно. Заговорили про перенесення значних спортивних заходів на наступний рік, відміну цілої низки культурних заходів в Європі та світі, то чуму б нам превентивно не подумати над можливим сценарієм перенесення місцевих виборів з 25 жовтня 2020 р. на більш пізніший термін, наприклад 31 жовтня 2021 р.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]