Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.07.2013 18:44

Атас, інвестиції ідуть..! Куди ? На Львівщину ?!

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Питання інвестицій в час світової економічної кризи, питання актуальне у всіх своїх барвах та аспектах. То ми собі так думаємо (або нам втюхали) шо заніжені сонечком турки там в Стамбулі за якісь парки на барикади залазять, або обдурманені кашасею бразильц

Питання інвестицій в час світової економічної кризи, питання актуальне у всіх своїх барвах та аспектах. То ми собі так думаємо (або нам втюхали) шо заніжені сонечком турки там в Стамбулі за якісь парки на барикади залазять, або обдурманені кашасею бразильці чогось проти проведення чемпіонату по футболу у  2014 році. До речі, Україна ще зберігає  непогані шанси потрапити на це феєричне свєто.

Насправді і турки, і бразильці, і греки, і вже зараз китайці підіймаються проти скорочення робочих місць, проти корупції, проти зростання комунальних послуг та тарифів. Зрозуміло одне – не має інвестицій не буде одного, другого, третього. Якщо засилля корупції – інвестицій не буде, інтелект чиновницького апарату не на найвищому рівні – це однозначно і т.д.

Але до чого така велика преамбула? Виявляється все досить просто. 11 липня 2013 року у приміщення Львівської обласної державної адміністрації відбулась презентація Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. Презентувалось не багато не мало: «Інвестиції – шлях до ефективного економічного розвитку територій». Подібний круглий стіл  відбувся на передодні, 9 липня 2013 року у Дніпропетровську. З цього звіту виявляється, що Дніпропетровська область на «три голови» крутіше Львівської. Більш того у багатьох показниках згідно яких проводилось дослідження Львівщина мала рівень нижче середньостатистичного ніж по Україні. Для прикладу, валовий регіональний продукт (згідно Звіту ) на Дніпропетровщині – 42,1 тис. грн., а на Львівщині – 28,5 тис. грн., а середня по Україні на рівні 30 тис. грн. І таких подібних до десятка показників.

Цікавість викликає те, що «Стратегія розвитку Львівської області до 2015 року» визнана однією з найкращих в Україні, що і було озвучено на «круглому столі»! Панове задумайтесь – Стратегія Львівського поступу найкраща, а живемо майже найгірше! Можливо не комп’ютери винуваті? Можливо не ліжка міняти потрібно? Можливо і влада на київських пагорбах тут ні до чого?

Та і не це, в даному випадку, викликає дискусію. Саме цікаве те, що на сьогоднішній зустрічі одні представники львівської влади хвалили себе перед іншими представниками львівської влади, а коли черга дійшла до громадськості то всім гарно рот заткнули і порекомендували писати на якусь поштову скриньку…

Ось так в нас формується інвестиційний клімат. Так, здається це сьогодні обзивають. Тому не дивуйтесь, якщо грошики українські будуть колотитись на Кіпрі, або Сейшельських островах, а не на Львівщині.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]