Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2022 08:38

Використання арештованих коштів в умовах воєнного стану

Адвокат (судовий захист), магістр права

Кабінет Міністрів України дозволив громадянам користуватися грошовими коштами з арештованих рахунків

2 березня 2022 р. Кабінет Міністрів України видав розпорядження «Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану» № 198-р яким відповідно до статті 12-1 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні” та з метою забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану дозволити фізичним особам здійснювати видаткові операції з рахунків, на які накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, без урахування такого арешту за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищує 100000 (сто тисяч) гривень.

Це розпорядження застосовується до припинення чи скасування воєнного стану.

(!!!) Також Мін‘юстом скеровано до Пенсійного фонду України листа щодо припинення відрахувань із пенсій боржників за постановами державних та приватних виконавців.

Окрім цього, Мін‘юстом скеровано до Національного банку України листа та  вжито заходів щодо надання можливості боржникам-фізичним особам здійснювати видаткові операції з рахунків в межах відповідної суми, без урахування раніше накладеного арешту, про що буде прийнято відповідний нормативно-правовий акт.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]