Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2022 08:56

Робота Укрпошти в умовах воєнного стану

Адвокат (судовий захист), магістр права

Особливості роботи акціонерного товариства “Укрпошта” в умовах воєнного стану

17 березня 2022 р. № 305 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про особливості роботи акціонерного товариства “Укрпошта” в умовах воєнного стану».

Метою прийняття вищевказаної Постанови є недопущення соціальної та продовольчої кризи, за допомогою наступних заходів:

• забезпечення доставки пенсій і грошової допомоги громадянам (за наявності технічної можливості);

• здійснення доставки ліків, гуманітарної допомоги, поштових відправлень та періодичних друкованих видань (за наявності технічної можливості);

• здійснення безоплатного перевезення майна вітчизняних підприємств, установ та організацій згідно з переліком, який формується Міністерством економіки і передається до Міністерства інфраструктури.

Для досягнення цієї мети установлено:

• АТ “Укрпошта” для виконання завдань з перевезення майна вітчизняних підприємств, установ та організацій має право залучати на договірних засадах суб’єктів господарювання, що здійснюють автомобільні перевезення, визначати тариф на такі перевезення і здійснювати оплату відповідних послуг з рахунка АТ “Укрпошта”;

• автотранспортним засобам, працівникам АТ “Укрпошта”, які супроводжують їх, і працівникам АТ “Укрпошта”, задіяним у наданні послуг та виробничих процесах, надається право позачергового проїзду (крім автотранспортних засобів Збройних Сил, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та спеціалізованого санітарного транспорту) через блок-пости (штучні споруди), зокрема у разі потреби — під час комендантської години, на підставі дозволу;

• витрати АТ “Укрпошта”, здійснені на виконання цієї постанови, відносяться на результати фінансово-господарської діяльності, а у разі недостатності за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету (за окремим рішенням Кабінету Міністрів України).

Серед іншого, обмежено вилучення (примусове відчуження) зброї та боєприпасів до неї, бронежилетів, що перебувають на балансі АТ “Укрпошта”, залучення автотранспортних засобів, які належать або перебувають у користуванні АТ “Укрпошта” на договірних засадах (п. 3 Постанови), а також звільнено від обов’язку передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням (Збройним Силам) (п. 4 Постанови).

Органи влади зобов’язані сприяти виконанню АТ “Укрпошта” покладених на неї завдань (п. 6 Постанови), а мережам автозаправних комплексів необхідно забезпечити заправку (відпуск пального) автотранспортних засобів АТ “Укрпошта” позачергово без обмежень за кількістю автотранспортних засобів та обсягом пального (п. 7 Постанови).

ВИСНОВОК: Уряд України, з правової точки зору, забезпечив діяльність Акціонерного товариства “Укрпошта” в умовах воєнного стану, для забезпечення виконання покладених на нього завдань.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]