Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.10.2019 12:00

Підсумки 42-го медіатижня: Візит до Латвії та закон про "касові апарати"

Соціолог, засновниця та директорка дослідницької компанії Gradus Research

Візит В.Зеленського до Латвії, підписання президентом закону про "касові апарати", затримання О.Гладковського.

Медіаохоплення В.Зеленського знизилося на 37% на ТБ та на 54% в інтернеті. Цього тижня президент здійснив робочий візит до Латвії, привітав військових із Днем захисника України, а також підписав закон про касові апарати для ФОПів. У рамках останнього ЗМІ активно повідомляли про протести підприємців.

Підсумки 42-го медіатижня

Охоплення П.Порошенка зросло на 3% на ТБ, проте знизилося на 29% в інтернеті. ЗМІ згадували екс-президента у контексті його участі в сесії Парламентської асамблеї НАТО, проваджень ДБР, а також затримання О.Гладковського.

Більше ніж на 1000% на ТБ та в інтернеті зросло охоплення О.Гладковського. ЗМІ повідомляли про затримання та вручення підозри екс-заступнику секретаря РНБО за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем.

Медіаохоплення О.Гончарука зросло на 53% на ТБ, однак знизилося на 8% в інтернеті. Медіа висвітлювали заяви прем’єра щодо готовності до опалювального сезону, прийняття Держбюджету-2020, а також згадували про скандал навколо його візиту на концерт групи «Сокира Перуна».

ТБ-охоплення Р.Ахметова знизилося на 5%. Р.Ахметова продовжували згадувати у зв’язку з його благодійною діяльністю, зокрема у рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям».

Показники охоплення Р.Рябошапки зросли на 1000% на ТБ та на 108% в інтернеті. Медіа згадували генпрокурора в контексті його коментарів щодо затримання О.Гладковського та подання проти Я.Дубневича.

На 19% на ТБ зменшився показник охоплення А.Геруса, якого згадували у зв’язку з дискусіями навколо законопроєкту про ринок електроенергії.

Охоплення І.Коломойського впало на 15% на ТБ та на 22% в інтернеті. ЗМІ згадували І.Коломойського у рамках лобіювання правок до закону про ринок електроенергії, а також перебігу суду щодо повернення «Приватбанку».

Медіаохоплення С.Пашинського на ТБ знизилося на 47%. Медіа висвітлювали подробиці розгляду апеляції на арешт екс-нардепа.

Охоплення В.Кличка зменшилося на 35% на ТБ і на 14% в інтернеті. ЗМІ висвітлювали заяви мера столиці щодо реконструкції Дарницької площі, будівництва метро на Троєщину, а також боротьби з незаконними забудовами.

Інтернет-охоплення В.Пристайка знизилося на 37%. Сайти переважно висвітлювали заяви очільника МЗС щодо альтернатив «формули Штайнмаєра» та строків «нормандської зустрічі».

Охоплення Д.Разумкова в інтернеті впало на 6%. Інтернет-ЗМІ висвітлювали заяви спікера щодо розгляду Держбюджету-2020, завершення «турборежиму» роботи ВР, а також підсумків перших 50 днів діяльності Ради. Також сайти активно висвітлювали дані КМІС про погіршення ставлення українців до представників влади, в т.ч. Д.Разумкова.

Інтернет-охоплення Ю.Луценка зменшилося на 41%. Сайти переважно згадували про відкриття НАБУ кримінального провадження проти екс-генпрокурора.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]