Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.09.2019 11:40

Ринок землі, підпал будинку Гонтаревої, підрив мосту: підсумки 38-го медіатижня

Соціолог, засновниця та директорка дослідницької компанії Gradus Research

Медіаохоплення Зеленського незначно знизилося, а Авакова, Гонтаревої Коломойського – стрімко виросло. Головна риса тижня – насильницькі події та їх висвітлення.

Медіаохоплення Зеленського незначно знизилося, а Авакова, Гонтаревої Коломойського –  стрімко виросло. Головна риса тижня – насильницькі події та їх висвітлення.

Підпал будинку Готаревої в центрі обговорення

Медіаохоплення Володимира Зеленського знизилося на 28% на ТБ та на 31% в інтернеті. Цього тижня Президент засудив провокації проти екс-очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої.

Більше ніж на 1000% на ТБ і на 165% в інтернеті зросло охоплення Арсена Авакова. Медіа висвітлювали обурення міністром ВС ситуацією навколо підпалу будинку Гонтаревої, а також подавали його коментарі щодо затримання Олександра Белька, який погрожував підірвати столичний міст Метро.

Охоплення Гонтаревої зросло більше ніж на 1000% на ТБ та на 533% в інтернеті в зв’язку із висвітленням матеріалів щодо підпалу її будинку під Києвом.

Подібна тематика також призвела до зростання охоплення Ігоря Коломойського на 891% на ТБ та на 21% в інтернеті. Згадуючи про підпал будинку екс-очільниці НБУ, медіа обговорювали її конфлікт із Коломойським.

Більше ніж на 1000% на ТБ зросло охоплення керівника Нацполіції Києва Андрія Крищенка, якого згадували в рамках проведення спецоперації із затримання «підривника» мосту Метро у Києві.

Інтернет-охоплення Петра Порошенка знизилося на 22%. Сайти висвітлювали обурення екс-президентом підпалом будинку Гонтаревої.

Економіка: в фокусі бюджет та ринок землі

Охоплення міністра фінансів України Оксани Маркарової зросло більше ніж на 1000% на ТБ і на 57% в інтернеті. Медіа повідомляли про презентацію Маркаровою проекту держбюджету на 2020 р., а також про її обіцянки щодо здешевлення кредитів для фермерських господарств.

Президент Володимир Зеленський виступив на конференції щодо земельної реформи в Україні. ЗМІ зробили акцент на твердженні Зеленського, що після впровадження реформи купувати землю зможуть тільки українські громадяни або компанії.

Охоплення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова на ТБ знизилось на 48%. Медіа висвітлювали заяви спікера щодо розгляду держбюджету-2020 та запуску реформи прокуратури.

Показники охоплення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука зросли на 35% на ТБ, проте знизилися на 5% в інтернеті. ЗМІ звертали увагу на ухвалення урядом Гончарука проекту держбюджету-2020 та також на коментарі Прем’єра щодо особливостей земельної реформи.

Боротьба за Київ

Показники охоплення київського міського голови Володимира Кличка зросли на 198% на ТБ та на 97% в інтернеті. Цього тижня Кличка згадували в контексті рішення Уряду про проведення аудиту діяльності КМДА, а також ситуації навколо дострокового припинення повноважень Київради.

Інтернет-охоплення голови офісу Президента України Андрія Богдана зросло на 16%. Сайти висвітлювали заяви Богдана щодо можливої участі у виборах мера Києва.

Міжнародна діяльність: «формула Штайнмайєра».

Охоплення міністра зовнішніх справ Вадима Пристайка в інтернеті зросло на 18%. Згадувалися заяви Пристайка щодо планів України з відновлення виплати пенсій жителям окупованих територій Донбасу, а також про його згоду на «формулу Штайнмайєра».

Також медіа висвітлювали обурення Петра Порошенка можливим прийняттям «формули Штайнмайєра» для врегулювання війни на Донбасі.

Медіа писали також про зустріч Володимира Зеленського з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Дані моніторингу свідчать: насильство миттєво витісняє з інформаційного простору більш масштабні, але менш емоційно забарвлені події політики та економіки. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]