Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.08.2019 21:08

Медіаохоплення Зеленського зросло на 47% завдяки святам та дипломатії

Соціолог, засновниця та директорка дослідницької компанії Gradus Research

Підсумки 34-го медіатижня: візит Нетаньягу в Україну, останнє засідання Кабміну та можливе повернення Росії у G8.

Зеленський закріплює лідерство

За минулий тиждень показники Володимира Зеленського зросли на 47% на телебаченні та на 23% в інтернеті. 

ЗМІ активно звертали увагу на зустрічі Володимира Зеленського з прем’єром Ізраїлю, що відбувались у рамках офіційного візиту Нетаньягу в Україну. Висвітлювалися офіційні заходи, переговори про Зону вільної торгівлі, меморіальні візити.

Також у ЗМІ обговорювалась реакція українського Президента на можливе повернення Росії у G8. Багато згадок отримало звернення про неприпустимість такого кроку, а також перемовини з головами стан-учасниць «Великої Сімки».

Окрім того, мас-медіа згадували Президента України в контексті святкувань Дня Прапора та Дня Незалежності, акцентуючи увагу на нововведеннях очільника країни щодо проведення урочистих заходів. Тема параду набула надзвичайно активного висвітлення, коментарів та висловлювань.

Найактивніші урядовці - Гройсман та Супрун

Медіа-охоплення Володимира Гройсмана зросло на 49% на телебаченні, але знизилось на 9% в інтернеті. Найбільш популярною темою, в контексті якої згадувався Володимир Гройсман, стало останнє засідання Кабміну та підбиття підсумків його роботи. Також ЗМІ висвітлювали зустріч прем’єр-міністрів України та Ізраїлю, акцентуючи увагу на домовленостях про економічну співпрацю між країнами.

Телевізійне охоплення Уляни Супрун зросло на 12%. Про очільницю МОЗ найбільше згадували у сюжетах, присвячених завершенню роботи попереднього уряду та вакцинації дітей. У сюжетах про вакцинацію інформація подавалась у контексті протестів під Офісом Президента України проти обов'язкових дитячих щеплень.

Минулого тижня зросли показники охоплення Арсена Авакова: на 2437% по телебаченню та на 200% в інтернеті. Найбільше охоплення мають повідомлення, що висвітлюють діяльність Авакова у контексті Дня вшанування пам'яті загиблих правоохоронців та звільнення голів Нацполіції низки областей.

Рівень Інтернет-охоплення Юрія Луценка знизився на 57%. Генпрокурора згадували у повідомленнях, що стосувались задоволення судом клопотання екс-беркутівців щодо допиту високопосадовців, зокрема Юрія Луценко, у справі розстрілів на Майдані.

Нові народні депутати:  наймедійніший - Порошенко

Показники Петра Порошенка знизилися на 13% на телебаченні та на 20% в інтернеті. Згадуючи Петра Порошенка, ЗМІ найактивніше висвітлювали тематику урочистостей до Дня Незалежності та флешмобу до Дня Прапора за участі Петра Порошенка. Також медіа виявили цікавість до теми слухання справи щодо відсторонення судді Вовка, у контексті якої згадувався П. Порошенко, якого Вовк звинуватив у втручанні в роботу суддів.

Спостерігається зростання показників Дмитра Разумкова на 31% на телебаченні та на 37% в Інтернеті. Найбільше охоплення мають повідомлення, присвячені роботі підготовчої депутатської групи ВР під головуванням Разумкова. Окрім того, минулого тижня ЗМІ активно висували припущення щодо майбутнього спікерства лідера партії «Слуга народу».

Зросли показники Андрія Геруса на 16% на телебаченні та на 100% в інтернеті. Найбільша охопленість у повідомлень, що стосувались брифінгу Геруса щодо наради Президента з урядовцями, присвяченої питанню зниження ціни на електроенергію.

Збільшився на 153% показник Інтернет-охоплення у Святослава Вакарчука, якого згадували у контексті підготовки його партії до парламентської діяльності, зокрема відмови від зайняття членом партії місця віце-спікера та висунення низки вимог до Президента щодо реформування ВР.

Олігархи: Ахметов випереджає Коломойського

Телеохоплення Ріната Ахметова знизилось на 41%. Найбільше Ахметов згадувався у сюжетах на ТБ у зв’язку зі своєю благодійною діяльністю.

На 8% знизилось Інтернет-охоплення Ігоря Коломойського, якого згадували у контексті справи судді Вовка, який звинуватив Коломойського у впливі на розслідування та суд.

В цілому, тенденція на зростанні згадуванності «нових обличь» є стійкою та стабільною.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]