Про автора

Дмитро Рафаель Директор "Альянсу зменшення шкоди в Україні", експерт з комунікацій у сфері громадського здоров’я

Професійна діяльність. Директор "Альянсу зменшення шкоди в Україні", експерт з комунікацій у сфері громадського здоров’я.

Досвід журналіста у виданнях Korrespondent.net, "Фокус" і "Український тиждень", а також у PR у сфері охорони здоров’я та медицини.

У адвокації у сфері охорони здоров’я – понад 5 років. Член Всеукраїнської асоціації превентивної кардіології та реабілітації (відповідальний за партнерство).

Організатор:
- першого в Україні дослідження впливу на здоров’я курця е-сигарет та систем нагріву тютюну при переході на них зі звичайних сигарет (дослідження Інституту кардіології ім. Стражеска);
- двох міжнародних Форумів здоров’я (Київ, 2017, 2018), та III Форуму здоров’я (Київ, 2020);
- виступу української делегації кардіологів на підтримку політики зменшення шкоди на громадських слуханнях у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку (липень, 2018);
- обговорень теми зменшення шкоди від куріння на українських медичних форумах, зокрема на Національному конгресі кардіологів (щорічно, 2015-2019), конференції з аритмії серця, Клубах сімейного лікаря;
- приїзду в Україну, виступів та інтерв’ю експертів зі зменшення шкоди від куріння з Греції, Великобританії, Італії, Ісландії, Австрії, Казахстану, Молдови і Канади.
Регулярний учасник та/або спікер на міжнародних конференціях, як-от GFN, The E-Cigarette Summit, SRNT-E, EuroPrevent.

Освіта. Випускник Києво-Могилянської академії (соціальні науки та технології) та Школи Evidence-Based Public Health, організованої ВООЗ спільно з CDC та Сент-Люїським університетом (США).

Контакти
E-mail: [email protected]