Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Всі хто незаконно ПРИВАТИЗУВАВ (віджав/рейдернув) можуть отримати «БІЛИЙ КВИТОК» на можливе визнання НЕДІЙСНОСТІ правочинів

Читаємо зміни до Податкового кодексу запропоновані Кабінетом Міністрів.

Розділ ХХ Перехідні положення, підрозділ 92. Особливості одноразового декларування коштів, майна та валютних цінностей:
«Державні гарантії суб’єктам одноразового декларування».

«Суб’єкту одноразового декларування, який подав згідно з цим підрозділом відповідну разову декларацію, держава гарантує, що проти нього НЕ ПОРУШУВАТИМЕТЬСЯ КРИМІНАЛЬНА СПРАВА, не розпочинатиметься провадження у справі про адміністративне правопорушення з підстав порушення податкового чи іншого законодавства у зв’язку з одержанням задекларованих об’єктів декларування.»

Звичайно не буде ПОРУШУВАТИМЕТЬСЯ КРИМІНАЛЬНА СПРАВА, бо у нас з 2012 року, згідно кримінального процесуального кодексу, реєструються КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ, а не порушуються кримінальні справи.

Це раз, а по-друге, про яку статтю Кримінального кодексу іде мова? 
Може, 441 «Екоцид» - масове знищення рослинного або тваринного світу, чи 113 – «Диверсія»? А може казнокрадів реабілітують?
Хіба не можна написати: ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ВІД КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, яка передбачена статтею 212 Кримінального кодексу.

Може знову прихований зміст ?

Здається він розкривається ДАЛІ? по тексту:
«Суб’єктам, які подали разову декларацію, держава також гарантує:
звільнення від обов’язку щодо надання інформації про джерела одержання задекларованих об’єктів декларування;

збереження відповідними державними органами та їх посадовими особами таємниці щодо суб’єктів декларування та іншої інформації, що міститься в разовій декларації;

Не порушення питання про притягнення до юридичної відповідальності щодо об’єктів декларування, одержаних до подання разової декларації, за винятком коштів, майна, інших майнових (речових) та немайнових прав, отриманих внаслідок здійснення ПРАВОПОРУШЕНЬ ТА ЯКІ ВІДПОВІДНО ДО ЦЬОГО ПІДРОЗДІЛУ НЕ Є ОБ’ЄКТАМИ РАЗОВОГО ДЕКЛАРУВАННЯ.

Вчинені до вступу в силу цього підрозділу правочини щодо майна, яке є об’єктом разового декларування (включаючи його приватизацію), НЕ МОЖУТЬ БУТИ ВИЗНАНІ НЕДІЙСНИМИ за винятком випадків, коли таке майно не є об’єктом декларування

Задекларовані у встановленому цим підрозділом порядку активи Є ТАКИМИ, ЩО ОТРИМАНІ ЗАКОННИМ ШЛЯХОМ з дня, наступного за днем подання разової декларації.

Суб’єкт разового декларування відповідно до Конституції та законів України може без будь-яких обмежень користуватись своїм непорушним правом володіти, користуватись і розпоряджатись задекларованими об’єктами власності».

Я так розумію текст, якщо майно отримано внаслідок здійснення правопорушень, то воно не є об’єктом разового декларування. А хто визначає на момент декларування правомірність походження майна?

Адже може бути інакше. Всі хто незаконно ПРИВАТИЗУВАВ (віджав/рейдернув) можуть отримати«БІЛИЙ КВИТОК» на можливе визнання НЕДІЙСНОСТІ правочинів.

А тоді готуйтєсь, панове потерпілі, якщо у вас колись «віджали» майно, дуже скоро його вже не буде зовсім.

Що це індульгенція на вкрадене?

У тих країнах, де застосовувалась амністія капіталів, головний критерій - саме легалізація доходів раніше прихованих від оподаткування, а не майна вкраденого (віджатого чи рейдернутого).

Так і Сім’я всі активи може легалізувати… Чи вже легалізовує?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]