Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.05.2014 09:23

Чому за світло у кіосках мають платити мешканці будинків?

Депутат Київської міської ради

У Святошинському районі Києва кіоск підключили до електромереж житлового будинку

Мешканцям Святошинського району Києва уже понад півроку не дає спокою кіоск, розташований на вул. Котельникова, 32/11. Ця тимчасова споруда встановлена на зеленій зоні без жодних дозвільних документів – ордер на його розміщення закінчився ще 1 січня 2014 року. За останніх півроку я тричі добивався демонтажу цієї тимчасової споруди, однак через кілька тижнів МАФ з'являється знову на відстані декількох десятків метрів від попереднього місця дислокації. Цей кіоск уже стояв і на зеленій зоні на території Спеціалізованого будинку для ветеранів війна та праці, громадян похилого віку та інвалідів на вул. Котельникова, 32/11, і у сквері по вул. Котельникова, 26-32.

Більше того, власники кіоску підключили його до електричних мереж житлового будинку по вул. Верховинній, 34. Вони хочуть, щоби за спожиту кіоском електроенергію платили мешканці сусіднього будинку!

У відповідь на моє депутатське звернення у «Київенерго» повідомили, що фахівці компанії та КП УЖГ Святошинського району відключили цей кіоск від електричних мереж житлового будинку. Однак як мешканець Святошинського району я точно знаю, що цей кіоск працює і його електропостачання не припинялося. Як на мене, є два варіанти пояснення цієї ситуації: або після відключення від електромереж цей кіоск знову незаконно під'єднали до мереж житлового будинку, або ніякого відключення насправді не було, а лист від «Київенерго» - банальна відписка.

Навіть якщо електрик ЖЕКу відключив кіоск від електромереж будинку, а потім хтось під'єднав МАФ знову, то важко уявити, як це могло обійтись без того ж таки електрика. Адже навряд чи будь-яка людина без спеціальних знань та інструментів може приєднати кіоск до електромереж житлового будинку.

Якщо МАФу потрібно світло – нехай підписують угоду з «Київенерго» і офіційно сплачують за послуги, а не живуть за рахунок мешканців будинку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]