Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2016 21:11

Аграрна партія іде на вибори у Києві та Кривому Розі

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради. Експерт із питань аграрної політики

Однією із гарячих тем у політичному житті є вибори 27 березня до районних рад у місті Києві, позачергові вибори міського голови Кривого Рогу та вибори до новоутворених об’єднаних територіальних громад. Як завжди не обійшлося без скандалів та інтриг, за ре

Однією із гарячих тем  у політичному житті є вибори 27 березня до районних рад у місті Києві, позачергові вибори міського голови Кривого Рогу та вибори до новоутворених об’єднаних територіальних громад. Як завжди не обійшлося без скандалів та інтриг, за результатами яких «справедливий суд» прийняв рішення про відтермінування виборів до районних рад у Києві. Мотиви такого рішення зрозумілі: страх представників діючої влади зафіксувати падіння рейтингів, прагнення і далі контролювати багатомільярдні грошові потоки.

Незважаючи на спроби відтермінування виборів до районних рад у Києві, їх проведення є дуже важливим. Адже від їх результату залежить чи продовжиться тенденція виходу на політичну арену нових політсил, що опираються на авторитет, реальний багаж справ і професійні кадри. Зрозуміло, що за таких умов успіх матиме та партія, яка у своїх лавах представляє досвідчених фахівців. Однією із таких політичних сил є Аграрна партія України.

Аграрну партію дуже часто ідентифікують із політичною силою, яка відстоює інтереси виключно аграріїв та мешканців сільських населених пунктів. Насправді, результати минулорічних місцевих виборів показали, що Аграрна партія України користується однаково високою підтримкою як в селі так і місті. До того ж, в наших рядах є багато досвідчених фахівців не аграрних професій, які відомі не тільки в Україні, а і далеко за її межами. На їх знання та досвід ми і орієнтуємося в підготовці передвиборчих програм із якими звертаємося до виборців Києва та Кривого Рогу.

Зокрема, членом Політичної ради Аграрної партії є український учений-нейрохірург, Президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк. Видатний нейрохірург відомий як проведенням унікальних операцій на головному мозку, так і власним інноваційним підходом реформування медичної галузі в Україні. На початку лютого у ЗМІ ним задекларовано необхідність реалізації у Києві пілотного проекту по створенню єдиного медичного простору з надання допомоги пацієнтам, що хворіють серцево-судинними захворюваннями. Пілотний проект буде втілено на базі кращих академічних інститутів Національної академії медичних наук України в столиці. Після чого успішний досвід буде поширено на інші міста.

Представлена Аграрна партія України професіоналами найвищого ґатунку і в інших галузях економіки. Зокрема, дуже важливими завданнями розвитку українських міст є енергозбереження та ефективне використання енергетичних ресурсів. Споживання енергоресурсів на одиницю площі опалювального приміщення в українських містах в 2,5 рази перевищує  аналогічний середній показник у Європі. Проблема низького рівня впровадження енергозберігаючих технологій знаходиться не тільки в сфері технічних рішень, а й в площині менталітету людей. Член Президії Аграрної партії, екс-міністр енергетики Іван Плачков послідовно відстоює позицію зосередження на енергозбереженні – утепленні будинків, заміні вікон. Іван Плачков вважає за доцільне розширити програми стимулювання населення встановлювати енергозберігаюче обладнання, надаючи на ці цілі безвідсоткові кредити державними банками.

Активно займаємось розвитком спорту. Член  Політичної Ради партії, олімпійська чемпіонка, засновниця благодійного фонду «Спорт і діти» Стелла Захарова переконана, що реформування спортивної галузі в Україні потрібно починати з ухвалення закону про меценатство, цільового фінансування спортивної галузі в регіонах та скорочення штату профільного міністерства. Без комплексного підходу спорт так і залишатиметься справою ентузіастів. А на думку голови Київської обласної організації Аграрної партії - віце-президента Федерації біатлону України  Руслана Голуба, саме з дорова і сильна нація – одна з основ для побудови сильної економіки.

Важливе значення приділяємо  культурі. Член Аграрної партії України, голова Міжнародного фонду культурного співробітництва Влада Литовченко наголошує, що збереження традиційних цінностей та духовності українського народу, повага до культури інших народів д озволить українцям з гідністю пройти через усі випробування і збудувати європейську державу.

Ідучи на вибори у Києві та Кривому Розі ми ставимо перед собою завдання провести у місцеві ради не популістів, а людей, які вміють комплексно підходити до вирішення проблем, розробляти довгострокові стратегії розвитку і ефективно взаємодіяти в команді.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]