Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2023 11:40

Дропшипінг на міжнародні ринки: як працює бізнес-модель

Co-founder & CEO технологічної освітньої компанії Voodoo Ecom

Як почати свій шлях у міжнародному дропшипінгу

Дропшипінг дуже популярна зараз бізнес-модель e-commerce. Його суть полягає в тому, що продавець виконує роль сполучної ланки між постачальником та покупцем. Він створює онлайн магазин, укладає договір із виробником та реалізує обрану продукцію через рекламу та спілкування з клієнтом, а заробляє з націнки на товар.

Наприклад, оптова вартість продукту становить $25, а продають його по $70-80. На скільки відсотків збільшити початкову ціну вирішувати вам. Головне, враховувати особливості товару та ринку збуту. Ринки США, Канади, Великої Британії, Австралії, а також розвинених і багатих країн Європи та Азії приваблюють ecom-підприємців своєю платоспроможною аудиторією. А також зручною інфраструктурою та високим рівнем розвитку культури відносин покупця та продавця. Саме з дропшипінгом на міжнародні ринки я працюю уже 4 роки. 

Переваги дропшипінгу:

• Можливість швидкого та стрімкого старту, оскільки націнку встановлює продавець.

• Мінімальні початкові витрати, оскільки не треба вкладати великі кошти у товар, який зберігається у ваших постачальників.

• Широкий асортимент товарів. Ваш магазин може легко розширювати асортимент вибираючи товари від різних постачальників.

• Відсутній ризик пов’язаний із простоєм товару на складі, оскільки замовлення виконуються на запит клієнта.

• Глобальна доступність. Ви можете вести бізнес з любої точки світу та привертати клієнтів з будь-якої країни.

Недоліки дропшипінгу:

• Залежність від постачальника, адже ви не можете особисто перевірити товар перед відправкою клієнту.

• Багато інших підприємців також можуть продавати ті ж самі товари.

• Обмежений контроль над доставкою. Як продавець, ви не маєте повного контролю над тим, коли і як швидко товар доставляється клієнту.

Покроковий план, як почати свій шлях у дропшипінгу

1. Оренда чи реєстрація платіжної системи.
2. Вибір ніші/тематики магазину.
3. Створення сайту для інтернет-магазину.
4. Пошук товарів та постачальника.
5. Оформлення сторінки продукту із націнкою.
6. Запуск якісної реклами у соціальних мережах.
7. Розкрутка магазину та збільшення продажів.
8. Сайт для дропшипінгу.

Для запуску магазину потрібна платформа електронної комерції. До найпопулярніших варіантів відносять:

1. Amazon ― усім відомий сервіс для продажу товарів. Дропшипінг є дуже популярною на Amazon практикою, через що тут висока конкуренція.

2. eBay ― одна з найбільших платформ на ринку інтернет продажів. З переваг ― величезна кількість покупців, отже, високі шанси примножити прибуток. З недоліків – безліч обмежень.

3. Shopify ― мабуть, один із найкрутіших майданчиків. Тут багато інструментів для персоналізації та можливість виділитися серед конкурентів. Легка реєстрація, підключення платіжних систем. Саме з Shopify є можливість створити власний бренд, без необхідності володіти навіть елементарними знаннями у веб-розробці.

Види дропшипінгу

One product store ― як каже сама назва, це шоп, де продаються вироби конкретного типу. Наприклад, чохли для телефону. Варіант для тих, хто має досвід у дропшипінгу та розуміє, яка продукція матиме попит.

General store ― у такому шопі продають товари різного призначення. Найбільш актуальний для початківців та тих, хто бажає протестувати товари. 

Niche store ― передбачає продаж виробів, об’єднаних однією тематикою, наприклад, товари для вагітних, зоотовари, б’юті-продукція. Головним плюсом магазину є можливість брендування та створення у клієнта асоціацій із лейблом. Це позитивно відбивається на продажах та збільшує суму середнього чека. Так як цільова аудиторія не змінюється, дуже просто підібрати рекламну стратегію та залучити нових клієнтів.

Будь-який товар, повинен бути з ідеєю “ВАУ+РІШЕННЯ”. Іншими словами, продукція повинна бути простою і зрозумілою, але вирішувати повсякденну проблему. Класичний приклад – нашийник для собак з GPS-трекером.

Міжнародний дропшипінг

Як було зазначено вище, у міжнародному дропшипінгу широкий ринок, де аудиторія більше платоспроможна. Також менталітет і культура онлайн-шопінгу сприяє тому, що люди спокійно ставляться до таких покупок. При правильному маркетингу розміри чеків можуть бути значно більшими, ніж в Україні. Адже закони захищають права споживачів на найвищому рівні від шахрайства.

Всі покупки оплачуються в повному обсязі, перш ніж будуть надіслані покупцю. Тут виключається можливість незабраних посилок, а покупець захищений гарантіями платіжних систем. Це дозволяє одразу використовувати отримані кошти на оплату реклами, товару в постачальника, чи інші потреби бізнесу. 

Саме це і робить дропшипінг на міжнародні ринки таким привабливим.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]