Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.04.2012 00:33

Відкусити ласий шмат, чи під контроль блогерів?

Приватний підприємець

За весь час свого спілкування в Інтернеті, я вважав і вважаю Інтернет найдемократичнішою формою спілкування людей, де немає меж та кордонів. Але наші можновладці вже не знають з чого їм ще потрібно брати побори і вирішили вчинити замах на найдемократичніше

32465-103616-055921e31941ab098d9106c2f543d452.jpg

За весь чассвого спілкування в Інтернеті, я вважав і вважаю Інтернет найдемократичнішоюформою спілкування людей, де немає меж та кордонів. Але наші можновладці вже незнають з чого їм ще потрібно брати побори і вирішили вчинити замах нанайдемократичніше суспільство Інтернету — блогерів.

Тепер поясню,що мене спонукало до такого висновку. Я підписався на розсилку в розділі «Новости IT-рынка» і сьогодні мені напоштову скриньку прийшло отаке: «…По итогам совещания в Госинформнауки поподготовке указанных проектов ко второму чтению из перечня исключены:размещение информации на веб-узлах, управление веб-сайтами, издание любойинформации в сети интернет (книг, журналов, газет и периодических изданий),обработка баз данных. Разработка баз данных осталась в перечне…». Мене цікавить чому все це російською мовою, а не державною, адже цестосується майбутнього закону нашої держави. Чи можливо я щось наплутав? Алепро це трохи пізніше…

Тепер хочу,шановні пані та панове, з вашою допомогою розібратись що означає «размещениеинформации на веб-узлах»? А це значить, що я повиненсплачувати податок за те, що пишу зараз тут і на місці. Адже я інформую іншеспівтовариство мережі Інтернет в блозі, люб’язно і безкоштовно наданого мені вкористування веб-сервісом «Ліга. Блоги», і це стосується інших популярнихбезкоштовних блого-хостингів таких як ЖЖ, Блогер від Google та інші, які збирають багатомільйонну аудиторію, дежурналісти в прямому розумінні слова перехоплюють саму свіжу інформацію. Такимчином блогери мають вплив на суспільство, несуть при допомозі своїх блогівправдиву і із перших вуст інформацію і їм потрібно закрити рота.

Йдемо далі…Чергова фраза «…управлениевеб-сайтами…» мене геть збентежила. Скажу чесно: я блогер із п’ятирічнимстажем. Використовую я для своїх блогів (він у мене не один) найпопулярнішусеред блогерів CMS WordPress.Так, так це Standalone блог (автономний блог) дедомен і хостинг я оплачую власним коштом. Так от, блог — це і є веб-сайт, алевін більш інтерактивний і спрямований на живий обмін інформацією в блогосферіта інших публічних сервісах. Отже я, як власних такого (таких) блогів повиненбуду платити оброк, інша думка мені в голову чомусь не приходе. Для популяризаціїукраїнської мови в Інтернеті я почав створювати україномовні блоги на кшталт «SEO в Україні» (це не піар, анаведення прикладу, далеко я цим не заїду…). Виходить, що після прийняттятакого закону, за те, що я відкрию рота в Інтернеті, потрібно буде платитиподаток? Так який же це тоді розвиток інновацій і інформатизації, коли навітьшколяр не зможе мати своєї сторінки в Інтернеті?

Поїхали далі… «…обработка базданных. Разработка баз данных осталась в перечне». Як не крути, але Standalone блог має все ж таки базуданих. Тільки обробляються ці бази даних по різному, але це не міняє суті —податок треба буде платити. Тільки тут є одне питання: хто повинен платити?Адже базу даних відпрацьовує хостинг-компанія, на серверах якої і розміщений мійблог. Як власник майданчика на сервері я теж займаюсь обробкою баз даних та їхзберіганням. Так хто повинен буде платити податок? Хостер? Блогер? Чи обидва? Ярозумію, що бази даних можуть бути різними, але все одно це є бази даних. Томуя вже не розумію: чому розробка баз даних включена до цього списку (пільговеоподаткування), а обробіток баз даних виключений із списку? Хоча цей крок можнабуло б зрозуміти, виходячи з того, що більшість баз даних на веб-сервісахстворюється автоматично. Знову, на мою думку, повісять розробку баз даних нахостерів. Виходить нас жде підняття цін на послуги хостингу?

Взагалі така недолуга політиканаших державних мужів мені нагадує «остановку лошади на полном скаку». Як тільки якась галузьпочинає у нас розвиватись і набуває в суспільстві розвитку (маю на увазі мережуІнтернет та її користувачів), так треба це все спустити на гальма. Я знаю чомуце все так відбувається. А тому, що на рівні незнання державної мови, «ввиду переходного возраста» і небажання вивчати передовітехнології, а звідси й їх страшенна боязнь, «нужно это все приостановить и взять под строжайшийконтроль».

В таких випадках я згадую однупритчу про невмілого водія, коли він не вміє керувати автомобілем і всі гріхисписує на авто. То в народі кажуть, що потрібно міняти прокладку між кермом тасідушкою. От і все. Щиро вам вдячний за увагу і чекаю на конструктивну критику.

З повагою, блогер Вадим.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи