Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.04.2020 16:10

Актуальність реєстрації торговельної марки для антисептичних засобів

Адвокат

З початку пандемії коронавірусу значно зросла і кількість випадків фальсифікації антисептичних препаратів, тому реєстрація торговельної марки дасть можливість захистити її від підробок

Нещодавно у мережі з’явилась інформація, що холдинг LVMH (власник брендів Christian Dior і Givenchy) почав виробництво і поставку антисептичних засобів у лікарні Парижу. Ми спеціально перевірили і знайшли інформацію, що у холдинга є зареєстрована торговельна марка LVMH для антисептичних засобів. Холдинг завчасно подбав про безпеку свого бренду, тому рекомендуємо скористатися прикладом LVMH і отримати правову охорону торговельної марки, якщо ви виробляєте антисептичні засоби. 

Отримання правової охорони торговельної марки (знака для товарів і послуг) є одним з найбільш дієвих способів захисту власного бізнесу від недобросовісних дій конкурентів. Це актуально і для антисептичних засобів. 

Якщо ви не зареєструєте власну торговельну марку, яку використовуєте для свого товару, то хтось інший зробить це за вас. Вам прийдеться витрачати власний час і гроші для захисту бренду і для відновлення справедливості. Багато спорів у сфері інтелектуальної власності виникають саме внаслідок несвоєчасної реєстрації позначення, яке добросовісно використовує власник бізнесу. 

З початку пандемії коронавірусу значно зросла і кількість випадків фальсифікації антисептичних препаратів, попит на які значно виріс, тому реєстрація торговельної марки дасть можливість захистити її від підробок і несанкціонованого використання. 

У разі відсутності правової охорони торговельної марки на території України боротьба з підробками є неможливою.  Без реєстрації ви не можете заборонити несанкціоноване використання торговельної марки іншими особами. 

Що стосується процедури реєстрації торговельної марки, то вона потребує спеціальних знань. Торговельна марка реєструється щодо конкретних товарів і послуг, що згруповані за міжнародною класифікацією. Середній термін реєстрації торговельної марки складає приблизно 2 роки, але, водночас, існує можливість прискорення експертизи та отримання охоронного документу за 9 місяців. Після проведення експертизи, на торговельну марку, яка була зареєстрована із дотриманням вимог законодавства, власнику видається свідоцтво. Свідоцтво діє 10 років і може бути продовжено на цей же строк необмежену кількість разів. Отримати свідоцтво може будь-яка фізична або юридична особа.  

За подання заявки та видачу свідоцтва та інші реєстраційні дії сплачуються відповідні державні збори та мито. 

Після реєстрації власник свідоцтва має право використовувати торговельну марку, а також виключне право забороняти іншим особам використовувати без його згоди зареєстровану марку, виключне право розпоряджатися правом на торговельну марку (передавати право, видавати ліцензії тощо). 

В подальшому для запобігання експорту або імпорту контрафактної продукції на ринок України власник може внести торговельну марки до митного реєстру. Крім цього, він зможе зареєструвати домен у зоні «.UA».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]