Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.05.2022 01:29

Чомусь очевидні рішення даються важко нашим можновладцям

Економіст, експерт-аналітик

Комунальні послуги

Вже протягом багатьох років оплачую через Portmone.com комунальні платежі не тільки за себе, а і за своїх родичів похилого віку. Знову звернув увагу на низьку рахунків з сумами по 2-20 гривень (наприклад “абонентське обслуговування ТЕ та ГВ”, “абонентське обслуговування газових мереж”). При цьому потрібно сплатити банківську комісію щонайменше 3 грн за кожен платіж. Тобто, комісія складає 15-20, а інколи і 50, відсотків від суми платежу. Звісно, я їх не провожу. Не тому, що мені так вже шкода цих 3 грн за кожен платіж, хоча для осіб похилого віку, які живуть на мізерні пенсії, і це кошти, скільки з міркувань небажання сприяти дурості керівників відповідних постачальників комунальних послуг. Очевидно, що деякі платежі доцільно робити квартальними чи навіть піврічними. Щоби сума самого платежу була адекватною по відношенню до розміру банківської комісії за їхнє проведення.

Невже настільки очевидні рішення так важко даються керівникам відповідних комунальних підприємств? Це ж і питання зайвого обліку, з відповідними “дурними” витратами часу і фінансів.

Може тоді доречно на законодавчому рівні передбачити, щоби деякі комунальні платежі, пов'язані з абонентським обслуговуванням мереж, проводились раз на квартал чи кожні півроку?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]