Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.02.2022 19:17

ЦБР підняв облікову ставку до 20% річних: це вже не допоможе

Економіст, експерт-аналітик

Економічні санкції про РФ

Центральний банк Росії (ЦБР) підняв облікову ставку до 20% річних, сподіваючись у такий спосіб збити паніку.

Але очевидно, що російська економіка під впливом справді безпрецедентних санкцій буде йти на дно. ЦБР безсилий запобігти цьому, особливо з урахуванням блокування більшості його ЗВР.

Удар по Сбербанку та ВЕБ, з блокуванням їхніх коштів на коррахунках у доларах, євро, фунтах та єнах, заборона користуватись SWIFT, небажання жодного банку світу з ними мати справу, бо можуть потрапити під так звані вторинні санкції, ставить під величезний тиск всю російську економіку. Що неминуче відчують десятки мільйонів росіян вже найближчі тижні та місяці. А ще скільки людей, що мають іпотечні кредити, потрапить під удар у зв'язку зі зміною облікової ставки ЦБР. Як правило, в іпотечних угодах ставка по кредитам прив'язана до облікової ставки ЦБР.

Поки що росіяни, під впливом тотальної російської пропаганди, не усвідомлюють, що для них авантюра їхнього збожеволілого фюрера обернеться жахіттям в усіх сферах життя.

І це, якщо Путін ще не вирішить утягнути в ядерне пекло весь світ, включно з десятками мільйонів росіян.

Але одно можна казати вже впевнено — український народ наніс поразку Російській імперії, яка її нарешті остаточно зруйнує.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]