Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.12.2021 03:03

"Вовина тисяча"

Економіст, експерт-аналітик

Бюджетна політика, вакцинація.

Розумію, що, можливо, дехто з моїх ФБ друзів та читачів образиться за мої слова, але спостерігаючи обговорення у соцмережі тих, хто взяв чи збирається взяти “Вовину тисячу”, у мене виникає відчуття сорому за них. Це нагадує бажання людей почати хапати і засовувати собі у кишені грошові купюри, які несподівано вилетіли з якоїсь машини. Бо пощастило. Шара.

Ідея Зе з його “тисячею” всім вакцинованим – відверто ідіотська. Це безглузде викидання бюджетних коштів, яких не вистачає, у першу чергу, для найменш забезпечених верств населення. Якщо вже за її допомогою стимулювати вакцинування, то це мало би стосуватись виключно осіб пенсійного віку. Бо це, з одного боку, категорія групи найбільшого ризику тяжкого перебігу захворювання на коронавірус, з іншого – вона має найнижчий рівень доходів, які, у переважній більшості з них, значно нижче реального прожиткового мінімуму.

Так, влада жахливо некомпетентних, корумпованих йолопів, на чолі з нашим розумово обмеженим, з легкістю бездумно витрачає бюджетні кошти. Свої гроші вони би так не роздавали. Але коли цю тисячу починають брати ті, хто точно не є найбільш нужденним, до того ж усвідомлює, що цих “шарових” державних коштів, точно не вистачить на всіх вакцинованих, і знову ж таки, не встигнуть її отримати саме особи пенсійного віку, до того ж які мешкають у селах, то відчуття чогось не дуже порядного, мене не покидає.

Бо, навіть не усвідомлюючи цього, а, можливо, боячись визнати це, ви обкрадаєте тих самих найбільш нужденних пенсіонерів, на яких у супермаркетах, часто без відчуття жалю, важко дивитись.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]