Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.11.2021 16:17

Політика газового шантажу Кремля триває

Економіст, експерт-аналітик

Енергетична криза

У порівнянні з початком жовтня політика газового шантажу Європи з боку Кремля не змінилась.

Станом на 4 листопада, UGS Rehden (забезпечує 19 відсотків потужностей “робочого газу” у газових сховищах Німеччині, і яке контролюється РАТ “Газпром”) заповнене газом лише на 9,47 відсотків. Загалом, газові сховища Німеччини, з урахуванням газу РАТ “Газпром”, заповнені на 70,19 відсотків (на 1 листопада 2020 року на 94,21 відсотків).

UGS Bergermeer (забезпечує 33,48 відсотків потужностей “робочого газу” у газових сховищах Нідерландів, і яке також контролюється РАТ “Газпром”) заповнене лише на 30,57 відсотків. У Нідерландах газові сховища, з урахуванням газу РАТ “Газпром”, заповнені на 57,96 відсотків а 1 листопада 2020 року на 86,68 відсотків).

Газпром” свідомо не заповнює ці газові сховища в Європі, провокуючи загрозу зимового енергетичного колапсу. Саме це провокує абсурдні, захмарні ціни на європейському газовому спотовому ринку. Впевнений, що європейські країни впораються, хоч і не без нервової атмосфери, з цією проблемою, але будуть змушені протягом наступних декількох років, по-перше, впроваджувати ліцензійні вимоги щодо заповнення наявних газових сховищ. По-друге, зменшувати критичну залежність від російського газу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]