Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.07.2021 18:18

Про "народний" газ та некомпетентність і корумпованість можновладців

Економіст, експерт-аналітик

Ринок газу.

Побачив очікуване мною повідомлення про те, що комунальне підприємство “Київтеплоенерго” подало в суд на “Укргазвидобування” з вимогою укласти договір на продаж йому газ за ціною значно нижче ринку.

Питання: "А що робило комунальне підприємство та його власник - місцева рада - навесні цього року, чому нічого не зробили, щоби придбати річний обсяг необхідного газу у другому кварталі, у тому числі на зовнішніх ринках, коли ціна на нього завжди найнижча?"

Зараз ми побачимо, як під демагогічним гаслом про "народний" газ переважно приватні теплокомуненерго та облгазпостачі по всій країні будуть вимагати у державної компанії "Укргазвидобування" продавати їм газ за заниженою ціною, щоби у такий спосіб приховати свою некомпетентність, безвідповідальність та корумпованість, і перекласти це, по суті, на державний бюджет, залізши у кишені всіх громадян України, навіть тих, хто цей "народний" газ у жодному вигляді не споживає.

Той цирк, який ми спостерігатимемо наступні 2-3 місяці, з вимогами продавати газ підприємствам теплокомуненерго та облгазпостачам за заниженою ціною, є беззаперечним доказом некомпетентності та корумпованості як урядовців, так і керівників місцевих органів влади.

Хоча я втомився протягом декількох років повторювати, що мав зробити уряд та парламент, щоби унеможливити втратити населення, державного та місцевих бюджетів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]