Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.07.2021 02:23

Що відбувається на ринку електроенергії?

Економіст, експерт-аналітик

Ринок електроенергії.

НКРЕКП, склад якої фактично призначений Коломойським, діє в його інтересах. Це "секрет Полішинеля". Саме тому НКРЕКП нічого не робить, щоби зупинити відверто корупційні оборудки компаній-трейдерів, пов'язаних з Коломойським, та які збагачуються, у першу чергу, за рахунок державних компаній "Енергоатом" та "Центренерго". Демарш трейдерів ДТЕК, які за рахунок прямих договорів між виробниками та споживачами електроенергії, створили суттєвий дисбаланс між пропозицією та попитом на "ринку на добу наперед" (РДН) викликав обурення НКРЕКП — як так можна не дозволяти Коломойському грабувати Україну? Це ж якась ганьба. Адміністративними обмеженнями НКРЕКП зараз спробував збалансувати ситуацію. Але враховуючи збереження ним схем, які дозволяють Коломойському грабувати державні компанії "Енергоатом" та "Центренерго" та маніпулювати ринком електроенергії, конфлікт на ньому неминуче знову вибухне. 

Боротьба” Президента Зе з “олігархами” триває. Він може, навіть, рішенням РНБО та своїм указом назвати Коломойського олігархом, але зупиняти його агресивне збагачення за рахунок “владної ренти” не збирається. Всі, у тому числі сам пан Зе, усвідомлюють, хто його зробив главою держави і від кого залежатиме його збереження на цій посаді. Тому, поки він перебуватиме при владі, пан Коломойський, прикріпивши на лацкан свого піджака лейбл “олігарх”, продовжить грабувати українську державу. Боротьба з “олігархами” у версії лідера “Кварталу 95” не може не виглядати буфонадою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]