Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.06.2021 14:21

"Слуги народу", кажете

Економіст, експерт-аналітик

Податкова політика

Сьогодні парламент зумів відзначитися двома відверто одіозними рішеннями – так званою “податковою амністією”, яка передбачає неприховане пограбування пересічних громадян. Саме вони мають доплатити. При цьому, доволі красномовним виглядає той факт, що нинішні можновладці нічого доплачувати не повинні. Бо вони здають щорічні електронні декларації. А те, що до походження їхніх статків та невідповідності сплаченим ними податкам, у податківців до жодного з них питань немає, включно з нашим недораЗЕменделем, то це таке. Не склалось. Нічого – вони своє зберуть за допомогою податкових нарахувань сотням тисяч пересічних громадян. Цей закон не про податкову амністію, яку, взагалі, є сенс проводити лише після кардинального зниження податкового навантаження по сплаті ЄСВ для малого та середнього бізнес, зниження податку на доходи фізичних осіб та переходу з податку на прибуток до податку на виведений капітал. Цей закон саме про спробу “подоїти” трудових мігрантів, представників малого та середнього бізнесу.

І на цьому тлі просто “блискучим” виглядає інше рішення наших депутатів, яке дозволяє олігархам, які контролюють облгази, ТЕЦи, водоканали, по суті списати, їхні зобов'язання на десятки мільярдів гривень перед державним “Нафтогазом” та державними енергогенеруючими компаніями. Це вони так “борються” з олігархами.

До цього вони “боролися” з “агробаронами”, знизивши для них ставку ПДВ до 14%, стимулюючи експорт сировини, а не її переробку, тим самим вбиваючи стимули для переробних галузей економіки.

Нічого, не перемикайтесь. Там ще “слуги народу” податкові новації Гетманцева ухвалять, обклавши практично весь бізнес додатковими податковими платежами. До того ж, частково, вже навіть цього року. Тих, кого наші “чемпіони по боротьбі з коронавірусом” не вбили фізично, або чий бізнес не вбили, вони добиватимуть зараз “податковими амністіями” та податковими новаціями Гетманцева.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]