Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2022 13:49

Виконання податкового плану вселяє оптимізм, і це вже тренд

Керівник Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, кандидат економічних наук

Досвід Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Початок 2022 року приніс здебільшого тривогу - постійне напруження на кордонах України, заворушення біля Парламенту, аварія українського супутника, корупційні скандали всередині монобільшості…

Але навіть на цьому тлі є однозначно позитивні нотки, які вже свідчать про прогресивний тренд. І цей тренд, зокрема, задає організація роботи з великими платниками податків у чи не найбільшому в Україні міжрегіональному управлінні Державної податкової служби (ДПС).

Це не просто цифри - це показник, що свідчить про реалізацію спільної місії як з боку податкової адміністрації, так і великого бізнесу - успіх стратегії партнерства, яку наше Управління реалізує вже другий рік поспіль.

Отже, кілька слів про цифри.

У першу чергу, доведені індикативні показники надходжень доходів до державного бюджету вже в січні поточного року виконані нами на 114,4%. Це на 831,8 млн грн більше, ніж визначалося індикативними показниками.

У порівнянні з груднем 2021 року надходження до державного бюджету зросли на 22або на 1166,5 млн грн - передусім завдяки збільшенню надходжень з податку на додану вартість на 41% або на 1693,8 млн грн.

Тенденція зростання надходжень до державного бюджету виразно позначається у порівнянні показників січня 2022 року з аналогічним періодом торік - зростання відбулося у 1,8 раза або на 2864,6 млн грн.

До місцевих бюджетів Східним міжрегіональним управлінням спрямовано 272 млн грн доходів, що більше у 1,3 раза, ніж у січні минулого року - або на 58,8 млн грн.

Таким чином, зростання надходжень до бюджету досягнуто майже за всіма джерелами доходів бюджету. Зокрема, з податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів. Тут зростання відбулося майже вдвічі або на 2747,9 млн грн - до рівня 5838,5 млн грн.

З податку на доходи фізичних осіб надходження зросли в 1,4 раза або на 73,1 млн грн до рівня 249,7 млн грн.

Зростання акцизного податку з вироблених в Україні товарів становить 25,7або на 80,8 млн грн до рівня 395,0 млн грн, акцизного податку з ввезених в Україну товарів – у 1,6 раза або на 25,1 млн грн до рівня 70,2 млн грн.

Військового збору надійшло 196,6 млн грн. Це більше у 1,3 раза або на 42,5 млн грнпорівняно з минулим роком.

Єдиного соціального внеску в січні 2022 року платниками Східного МУ сплачено 2163,7 млн грн, що на 140,1 млн грн більше, ніж у січні минулого року.

Переконаний, що ми маємо достатній потенціал та резерви для виконання всіх поставлених перед Управлінням завдань. Це, зокрема, прямий наслідок менеджменту партнерства, який ми вже другий рік поспіль застосовуємо щодо великих платників податків, зосереджених у центрально-східному регіоні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]