Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.01.2021 19:32

11 теорій успіху bitcoin

Доктор філософії в економіці, доцент, адвокат України

Що може стояти за криптовалютами та bitcоin

Деякий час назад я узагальнив матеріали мережі з приводу генези крпитовалют та bitcoin. В результаті сформувалися 11 теоретичних напрямків, які роблять спробу щось пояснити на тлі відсутності загального розуміння того, що відбувається.  З часом ранжування викладеного змінювалося, але принципові концепції не змінілися. Тому до Вашої уваги 11 теорій.

1. Якісь зловмисники з глобальними поглядами затіяли нібито перегляд фінансово-інвестиційних підвалин.  Для цього вони винаходять криптовалюту, рекламують їх, забезпечують зростання курсів, привертають увагу громадськості.  Громадськість продає нерухомість, метали і папери (потрібне вставити по смаку) після чого збирає фіатні гроші і несе зловмисникам через посередників.  Ціни на те, що продається знижуються.  На низах відбувається відкуп зловмисниками.  Антураж може бути будь-який.

 2. Деякі Робін-Гуди вирішили потрясти заможних кротів.  Для цього заварюється глобальна каша з криптовалютами з подальшою ініціацією нестабільності в потрібних місцях в потрібному вигляді.  Кроти йдуть в тихі гавані (раніше в золото) реальними активами через маріонеткові біржі.  Випробувано на Зімбабве. 

3. Деякі вчені-романтики вирішили провести обчислювальну перевірку деяких теорій, яку в реальні бюджети втиснути неможливо, і задумали гігантський полудобровільний ботнет (по умовним прикладам типу SETI @ home) для розподілених обчислень, посипав його економічної підливою.  На мед злетілися п.1, п.2.  і т.д.  І закрутилося.  У цьому контексті є думка, що деякі обчислення все ж мають якусь стратегічну мету.

4. Деякі звичайні японські школярі вирішили виконати шахрайську схему з дутим зростанням ціни на незрозумілий товар, створили платформу, скупили самі у себе перші випуски, підняли ціну і стали чекати, а несподівано злетіло вище очікуваного.  Стали удобрювати рекламою - злетіло ще вище.

5. Деякі власники напівпровідникового виробництва (яких можна перерахувати на пальцях однієї руки) вирішили дати тимчасову фору своїм R & D підрозділам для чого задумали нову золоту лихоманку і стали продавати масово «комплекти старателя» одночасно промацуючи перспективні напрямки за рахунок самоорганізації клієнтів.

6. Деякі патріотично налаштовані спецслужби вирішили на практиці перевірити стійкість SHA-2 для чого прикинули як би вони самі працювали в протилежному напрямку і вирішили під соусом інновацій повісити технічну сторону на людей.  Грошей наллє бюджет.  В кінцевому підсумку буде отримана критично важлива практична інформація для національної безпеки.  Решта - побічні результати, які використовуються по обставинам.

7. Деякі емітенти вирішили поліпшити ситуацію з перевиробництвом власних грошових знаків відносно спокійним шляхом і збираються через такий своєрідний механізм увібрати якомога більше реальних традиційних грошей, повертаючи ними власні номінальні борги.  Потім систему вимкнути, але в ідеалі спробувати забезпечити новому типу і конкретному виду валюти статус резервної і тоді ...

8. Деякі члени міфічного таємного уряду вирішили «поневолити людство», для чого в першу чергу потрібно спробувати ліквідувати фінансову незалежність на базі заощаджень, перевівши їх в нову форму, централізувавши згодом дані з ресурсами і закривши будь-якими способами можливість виведення накопичених коінів в момент Ч всім, за виключенням підконтрольних структур  .

9. Деякі особливо хитрі транснаціональні фінансисти задумали перевершити власний максимально доступний за законом статус для чого в співавторстві з якимись дуже розумними прикладними математиками і технарями вирішили підняти тему криптовалюти.  Розуміючи, що вічної вона бути не зможе зважаючи на конкуренцію в особі послідовників, ставиться завдання в подальшому забезпечити унікальність власним проектам прив'язкою до якогось забезпечення, яке знаходиться під їх управлінням.  Такий собі ньюзолотокрпітовий стандарт.

10. Деякі особливо прагматичні виробники і торговці нелегальними товарами використовуючи інтелектуальні досягнення вирішили знизити ризики взаємодії зі споживачами і навпаки, але вийшло більш продуктивно, ніж передбачалося, через несподівану публічність в результаті збігу обставин.  Профіт складати нікуди.

11. Всі попередні пункти запущені в обіг особливо продуманими конспіраторами з метою загримувати глибоке впровадження технології blockchain у сфери суспільного життя та те, що не увішло до переліку.

Це може виглядати як фінтех жарт, але 2020 рік дав змогу по-новому подивитись на окремі пункти переліку.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи