Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.10.2016 12:45

Робота фракції “Самопоміч” по зниженню ЄСВ була відзначена Президентом

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Відкриваючи Національну раду реформ 25 жовтня 2016 року, Президент України Петро Порошенко заявив про високі позиції України в рейтингу Doing Business-2017 (рейтинг Світового банку за умовами ведення бізнесу) в оподаткуванні.

Відкриваючи Національну раду реформ 25 жовтня 2016 року, Президент України Петро Порошенко заявив про високі позиції України в рейтингу Doing Business-2017 (рейтинг Світового банку за умовами ведення бізнесу) в оподаткуванні.

За словами Президента, найбільш ефективною реформою в цій сфері стало безпрецедентне зниження єдиного соціального внеску, завдяки чому позиції України в цьогорічному рейтингу в сфері оподаткування змістилися з 107 на 84 позицію.

Зазначені позиції були розраховані відповідно до методології розрахунку, що діяла в 2016 році*.

Хоча із розрахунку нової методології позиції України залишилися майже незмінними, це пояснюється збільшенням переліку показників, які впливають на загальний рейтинг (відшкодування ПДВ, податковий аудит і адміністративне оскарження).

Ми вдячні Президенту України за високу оцінку діяльності фракції “Самопоміч” у Верховій Раді України, яка послідовно протягом останніх двох років домагалася зниження навантаження на фонд заробітної плати і була ініціатором запровадження єдиного соціального внеску на рівні 22%.

Не можна не згадати якою ціною це вдалося досягнути: коли разом з Головою фракції Олегом Березюком в грудні 2014 року ми були вимушені зачинити Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка в кабінеті голови Верховної ради Володимира Гройсмана, щоб політичними аргументами донести важливість зниження податків на заробітну плату для економіки України.

Ми щиро дякуємо Наталії Яресько, яка будучи Міністром фінансів України, при підготовці бюджету на 2016 рік зробила все, щоб ця реформа відбулася та спільно з нами протидіяла намаганням завалити реформу заради дерибану додаткових 60 мільярдів гривен.

Фракція і я особисто послідовно продовжуємо домагатися ліквідації єдиного соціального внеску з 2018 року, проведення пенсійної реформи та переходу на фінансування виплати пенсій напряму за рахунок державного бюджету!

*http://www.doingbusiness.org/data/ExploreTopics/paying-taxes

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]